Ga naar de hoofdinhoud

Leestijd: 2 min

Schoon Beverwaard

Samen houden we Beverwaard schoon. Wonen in een schone wijk, dat willen we toch allemaal? Maar we hebben elkaar daar wel voor nodig.

Onze medewerkers starten samen met bewoners en ondernemers een proef om de wijk schoon te maken én te houden. We nodigen u uit om met ons mee te doen tijdens schoonmaakbijeenkomsten.

Schoonmaakbijeenkomsten

De komende 8 maanden maken we tijdens schoonmaakbijeenkomsten steeds een andere buurt in Beverwaard schoon. Op woensdag 15 maart organiseren we de eerste schoonmaakbijeenkomst bij House of Hope.
Bewoners, ondernemers, wijkraadsleden en medewerkers gaan uitgerust met vuilniszak en afvalknijper samen de wijk in om Beverwaard een stukje schoner te maken.

Tijdens de actie kunnen ervaringen gedeeld worden over wat goed gaat en wat beter kan in de wijk. Bekijk hieronder het overzicht met de data en locaties van de bijeenkomsten.

 • Woensdag 15 maart
  Eckartstraat 42 – 52, bij House of Hope, van 13.00 tot 15.00 uur
 • Woensdag 12 april
  Meezenbroekstraat/Prattenburgplein, bij het veldje, van 13.00 tot 15.00 uur
 • Woensdag 10 mei
  Houdringeweg , bij de speeltuin, van 13.00 tot 15.00 uur
 • Woensdag 14 juni
  Cannenburchstraat, bij de speelplek, van 13.00 tot 15.00 uur
 • Woensdag 30 augustus
  Neercanneplaats, tegenover Urban Skillsz, van 13.00 tot 15.00 uur.

Waarom doen we dit?

Rotterdam wil een schone stad zijn, waarin iedereen graag woont, leeft en recreëert. Zwerfafval in de wijk hoort daar niet bij.
De gemeente werkt er iedere dag hard aan om (zwerf)afval in de wijken op te ruimen en tegen te gaan. Maar de gemeente kan dit niet alleen. We doen dit daarom graag samen met bewoners en ondernemers. Buiten is tenslotte van ons allemaal.
In 2022 begonnen we met deze proef in Hillesluis.

Samen houden we Beverwaard schoon!
-