Openbare parkeergarages
Gepubliceerd op: 15-12-2016
Geprint op: 23-11-2020
https://www.rotterdam.nl/wonen-leven/openbare-parkeergarages/
Ga naar de hoofdinhoud

In Rotterdam kunt u in verschillende parkeergarages parkeren. Alle parkeergarages staan op de plattegrond hieronder. Door op een garage te klikken, gaat u direct naar een pagina met informatie over die parkeergarage.

De gemeente Rotterdam heeft 17 parkeergarages (stadsgarages). Dat zijn garages met een lager tarief dan in de commerciële garages. De gemeentelijke garages zijn te herkennen aan de groene ‘P’ en het logo van de gemeente Rotterdam. Onze garages zijn bijvoorbeeld Schouwburgplein 1 en 2, Museumparkgarage, Boompjes, Kiphof en de Meent.

Actueel

Vanaf 1 augustus 2020 kunt u in de meeste gemeentelijke parkeergarages ook mobiel betalen met uw smartphone. Met de invoering van mobiel betalen wordt parkeren in Rotterdam nog makkelijker.

U herkent deze garages aan de groene ‘P’ en het logo van de gemeente Rotterdam. Parkeren in een gemeentelijke garage is goedkoper dan op straat of in een commerciële garage. Door gebruik te maken van een parkeergarage helpt u mee aan meer ruimte op straat voor voetgangers en fietsers. Op onderstaande kaart vindt u alle parkeergarages in Rotterdam.

Wilt u weten hoe mobiel betalen in een parkeergarage werkt? Bekijk dan dit filmpje:

Voor meer informatie over het mobiel betalen, neem contact op met uw provider. Op dit moment is het mobiel betalen mogelijk via de volgende providers:

Commerciële garages

De commerciële garages in Rotterdam zijn van Q-Park, APCOA PARKING,Interparking, parkingYou of Parkking. U kunt direct doorklikken naar de website van de betreffende parkeergarage.

Veelgestelde vragen gemeentelijke parkeergarages

In de parkeergarages beheerd door gemeente Rotterdam zijn verschillende abonnementen verkrijgbaar tegen aantrekkelijke tarieven.

Bent u van mening dat u te veel betaald heeft bij de automaat in een gemeentelijke parkeergarage? Dan kunt u digitaal verzoek tot terugbetaling indienen:

Wilt u als bedrijf bijdragen in de parkeerkosten van uw klanten of bezoekers? Dat kan door gebruik te maken van uitrij- en/of waardekaarten.

Voor parkeren in de gemeentelijke garages zijn speciale voordeelkaarten verkrijgbaar, zoals de Film-voordeelkaart van 2 voor 3 euro, shop&dine-voordeelkaart, Hotel-voordeelkaart en de Dagje uit-voordeelkaart. Ook zijn er een aantal garages waar vooraf het parkeren gereserveerd kan worden, waardoor u tijd, maar zeker ook geld bespaart.

Een wijkstallingsterrein is in tegenstelling tot een wijkstallingsgarage niet overdekt, maar wel omgeven door hekken en/of huizen. Een wijkstallingsterrein is bovendien voorzien van slagbomen of roldeuren.

Met een stallingabonnement kunnen bewoners en bedrijven in één van deze parkeervoorzieningen parkeren wanneer zij maar willen. Een stallingabonnement is in eerste instantie bedoeld voor bewoners of bedrijven in de directe omgeving van de garage of het terrein. Zolang de bezetting het toelaat kunnen ook anderen gebruik maken van dit abonnement. Als er een wachtlijst ontstaat voor een garage of terrein wordt de capaciteit als volgt verdeeld:

  1. primair (bewoners en bedrijven in het pand van de garage)
  2. secundair (bewoners en bedrijven uit de omgeving)
  3. tertiair (ieder ander)

Een stallingabonnement voor bewoners is altijd onbeperkt geldig: 7 dagen in de week, 24 uur per dag. Bedrijven hebben de keuze uit een abonnement met onbeperkte of beperkte geldigheid (maandag tot en met vrijdag, 07.00 -19.00 uur). In alle parkeervoorzieningen van gemeente Rotterdam gelden de Algemene voorwaarden.

Mobiliteit betekent voor ondernemers alles. Daar zijn wij bij de gemeente Rotterdam ons van bewust. U en uw medewerkers zijn veel onderweg en u wilt snel de auto parkeren. We hebben een aantal oplossingen die bijdragen aan de snelheid waarmee u graag wilt ondernemen.

Bekijk alle parkeergarages op de kaart hieronder: