Openbare parkeergarages
Gepubliceerd op: 15-12-2016
Geprint op: 19-10-2019
https://www.rotterdam.nl/wonen-leven/openbare-parkeergarages/
Spring naar het artikel
Foto: gemeente Rotterdam

In Rotterdam kunt u in verschillende parkeergarages parkeren. Alle parkeergarages staan op de plattegrond hieronder. Door op een garage te klikken, gaat u direct naar een pagina met informatie over die parkeergarage.

Als de parkeergarage van Q-Park, APCOA PARKING,Interparking, parkingYou of Parkking is, kunt u direct doorklikken naar de website van de betreffende parkeergarage.

Stadsgarages

De gemeente Rotterdam heeft 17 parkeergarages (stadsgarages). Dat zijn garages met een lager tarief dan in de commerciële garages. De gemeentelijke garages zijn te herkennen aan de groene ‘P’ en het logo van de gemeente Rotterdam. Onze garages zijn bijvoorbeeld Schouwburgplein 1 en 2, Museumparkgarage, Boompjes, Kiphof en de Meent.

Bekijk alle parkeergarages op de kaart hieronder:

Bent u van mening dat u te veel betaald heeft bij de automaat in een gemeentelijke parkeergarage? Dan kunt u digitaal verzoek tot terugbetaling indienen:

In de parkeergarages beheerd door gemeente Rotterdam zijn verschillende abonnementen verkrijgbaar tegen aantrekkelijke tarieven.

Wilt u als bedrijf bijdragen in de parkeerkosten van uw klanten of bezoekers? Dat kan door gebruik te maken van uitrij- en/of waardekaarten.

Voor parkeren in de gemeentelijke garages zijn speciale voordeelkaarten verkrijgbaar, zoals de Film-voordeelkaart van 2 voor 3 euro, shop&dine-voordeelkaart, Hotel-voordeelkaart en de Dagje uit-voordeelkaart. Ook zijn er een aantal garages waar vooraf het parkeren gereserveerd kan worden, waardoor u tijd, maar zeker ook geld bespaart.

Een wijkstallingsterrein is in tegenstelling tot een wijkstallingsgarage niet overdekt, maar wel omgeven door hekken en/of huizen. Een wijkstallingsterrein is bovendien voorzien van slagbomen of roldeuren.

Met een stallingabonnement kunnen bewoners en bedrijven in één van deze parkeervoorzieningen parkeren wanneer zij maar willen. Een stallingabonnement is in eerste instantie bedoeld voor bewoners of bedrijven in de directe omgeving van de garage of het terrein. Zolang de bezetting het toelaat kunnen ook anderen gebruik maken van dit abonnement. Als er een wachtlijst ontstaat voor een garage of terrein wordt de capaciteit als volgt verdeeld:

  1. primair (bewoners en bedrijven in het pand van de garage)
  2. secundair (bewoners en bedrijven uit de omgeving)
  3. tertiair (ieder ander)

Een stallingabonnement voor bewoners is altijd onbeperkt geldig: 7 dagen in de week, 24 uur per dag. Bedrijven hebben de keuze uit een abonnement met onbeperkte of beperkte geldigheid (maandag tot en met vrijdag, 07.00 -19.00 uur). In alle parkeervoorzieningen van gemeente Rotterdam gelden de Algemene voorwaarden.