Ga naar de hoofdinhoud

Leestijd: 2 min

P+R-terreinen

De gemeente Rotterdam wil de leefbaarheid en bereikbaarheid van de stad verbeteren. Daarom zijn er 15 Parkeren en Reizen (P+R)-terreinen. Hier kunt u uw auto of motor gratis parkeren. Daarna reist u verder met het openbaar vervoer.

Bekijk de P+R-terreinen op de kaart:

Accepteer de cookies om deze inhoud te kunnen zien

Gratis parkeren

In gebieden waar geen betaald parkeren. Link opent een externe pagina is en op P+R-terreinen parkeert u gratis. U parkeert uw auto op één van de terreinen aan de rand van de stad en u reist dan verder met het openbaar vervoer. In sommige gevallen is de reistijd zelfs nog sneller. Met de auto naar het centrum kan voor veel irritatie zorgen, omdat er maar weinig vrije parkeerplekken zijn.

OV-chipkaart / papieren RET-dagkaart met chip

Op een aantal P+R-terreinen kunt u alleen gratis parkeren als u verder reist met het openbaar vervoer. U gebruikt hiervoor een OV-chipkaart of een RET-dagkaart met chip (uit de automaat of bij de bestuurder gekocht). 
Onze apparaten kunnen alleen vervoersbewijzen met daarin een chipkaart uitlezen. Vervoersbewijzen op uw mobiele telefoon, geprinte kaartjes met QR-codes of barcodes, bankkaarten en creditkaarten kunnen niet uitgelezen worden. U ontvangt dan ook geen korting. Ook acties van winkelketens kunt u niet gebruiken op een P+R-terrein. 

De P+R-locaties waar u op deze manier gratis parkeert zijn:

 OVpay

OVpay is de nieuwe manier van in- en uitchecken in het openbaar vervoer in Nederland.  Het is op dit moment nog niet mogelijk om met OVpay gratis te parkeren op een van de P + R locaties in de regio Rotterdam. Als u wel gebruik wilt maken van OVpay bij een van deze locaties, dan betaalt u het normale tarief van 0,50 euro per 16 minuten. Het dagtarief is 19 euro.

Aanvullende voorwaarden gratis parkeren  met ov-chipkaart/ papieren RET-dagkaart met chip:

  • U parkeert niet langer dan 72 uur. Na 72 uur geldt het normale tarief van 0,50 euro per 16 minuten. Het dagtarief is 19 euro.
  • Nadat u bent uitgecheckt met uw OV-chipkaart, biedt u uw parkeerticket en uw OV-chipkaart aan bij de betaalautomaat. U heeft hiervoor maximaal 1 uur de tijd. U betaalt dan geen parkeerkosten.
  • Nadat u uw parkeerticket en OV-chipkaart heeft gescand heeft u 15 minuten de tijd om met uw parkeerticket de parkeergarage te verlaten.
  • Let op: als u een enkele reis maakt met het openbaar vervoer betaalt u het normale parkeertarief.