Ga naar de hoofdinhoud

Leestijd: 2 min

P+R-terreinen

De gemeente Rotterdam wil de leefbaarheid en bereikbaarheid van de stad verbeteren. Daarom zijn er 15 Parkeren en Reizen (P+R)-terreinen. Hier kunt u uw auto of motor gratis parkeren. Daarna reist u verder met het openbaar vervoer.

Bekijk de P+R-terreinen op de kaart:

PenR parkeergarage Kralings Zoom. Foto: gemeente Rotterdam.
Op een aantal P+R-terreinen kunt u alleen gratis parkeren als u verder reist met het openbaar vervoer. Foto: gemeente Rotterdam.
Accepteer de cookies om deze inhoud te kunnen zien

Gratis parkeren

Parkeren op P+R-terreinen is gratis.

Let op! Op een aantal P+R-terreinen kunt u alleen gratis parkeren als u verder reist met het openbaar vervoer: P+R Alexander. Link opent een externe pagina, P+R Hoek van Holland. Link opent een externe pagina, P+R Slinge. Link opent een externe pagina, P+R Meijersplein. Link opent een externe pagina, P+R Noorderhelling. Link opent een externe pagina en P+R Kralingse Zoom. Link opent een externe pagina.

Let op! Op dit moment is het nog niet mogelijk om gratis te parkeren op deze P+R locaties wanneer u met de nieuwe OVPay-opties reist. U komt alleen in aanmerking voor gratis parkeren als u aan de voorwaarden hieronder voldoet. 

Hierbij gelden de volgende voorwaarden:

 • Parkeren is gratis als u verder heeft gereisd met het openbaar vervoer.
 • U reist met het openbaar vervoer van en naar het terrein.
 • U gebruikt een OV-chipkaart of een papieren RET-dagkaart met chip (uit de automaat of bij bestuurder gekocht). Onze apparaten kunnen alleen vervoersbewijzen met daarin een chipkaart uitlezen. Online gekochte vervoersbewijzen geven geen korting. Vervoersbewijzen op uw mobiele telefoon, geprinte kaartjes met QR codes of barcodes, bankkaarten en creditkaarten kunnen niet uitgelezen worden. U ontvangt dan geen korting. 
  Andere papieren (zelf geprinte) kaartjes en QR-codes (geprint of op uw telefoon) zijn niet geldig. Ook acties van winkelketens zoals Kruidvat en Albert Heijn kunt u niet gebruiken.
 • U parkeert niet langer dan 72 uur.
  Na 72 uur geldt het normale tarief van 0,50 euro per 16 minuten. Het dagtarief is 19 euro.
 • Nadat u bent uitgecheckt met uw OV-chipkaart, biedt u uw parkeerticket en uw OV-chipkaart aan bij de betaalautomaat.
  U heeft hiervoor maximaal 1 uur de tijd.
  U betaalt dan geen parkeerkosten.   
 • Nadat u uw parkeerticket en OV-chipkaart heeft gescand heeft u 15 minuten de tijd om met uw parkeerticket de parkeergarage te verlaten.
 • Let op: als u een enkele reis maakt met het openbaar vervoer betaalt u het normale parkeertarief.