Ga naar de hoofdinhoud

Leestijd: 2 min

Scanauto

In Rotterdam rijden scanauto’s rond, die controleren of er betaald is voor het parkeren. De scanauto heeft 12 camera’s. Alle gescande kentekens worden vergeleken met gegevens in een database.

Zo kunnen de handhavers direct zien of u een parkeervergunning heeft, of u een bezoeker bent die is aangemeld via 'bezoekersparkeren' of dat u heeft betaald via een betaalautomaat op straat of via een parkeerapp zoals ParkMobile of Yellowbrick.

Als uw kenteken niet wordt gevonden

Als uw kenteken niet is aangemeld, dan komt deze ook niet voor in het systeem. De gescande gegevens worden dan doorgestuurd naar een parkeerhandhaver op kantoor. Deze medewerker controleert of er is betaald en of het kenteken klopt. De naheffing wordt alleen uitgedeeld als alle feiten kloppen. Bij twijfel sturen wij geen naheffing.

Betaal zo snel mogelijk

We houden er rekening mee dat u tijd nodig heeft om naar de parkeerautomaat te lopen of om een betaalapp te activeren. De naheffing krijgt u dus niet meteen nadat u de auto geparkeerd heeft. Probeer natuurlijk wel zo snel als mogelijk uw auto aan te melden via de parkeerautomaat of de parkeerapp.

Alleen als u een geldige vergunning heeft voor het gebied waar u parkeert hoeft u niets meer te doen.

Accepteer de cookies om deze inhoud te kunnen zien

Privacy

De scanauto’s maken foto’s van het kenteken, maar ook gedeeltelijk van de omgeving. Zo kunnen de handhavers op kantoor controleren of er een uitzondering is waardoor er nog niet is betaald voor het parkeren. Wanneer blijkt dat er geen reden is om een naheffing te schrijven, worden de foto’s binnen een paar uur uit onze database verwijderd.

Wanneer er wel een parkeernaheffing wordt uitgeschreven worden de foto’s geanonimiseerd  bewaard voor een langere tijd. Deze maatregelen zorgen ervoor dat wij volledig voldoen aan de privacywetgeving. Zo kunnen de foto’s u helpen wanneer u besluit in bezwaar te gaan. De foto’s en gegevens worden op een veilige plek in onze database opgeslagen. U kunt ervan uitgaan dat uw gegevens bij ons veilig zijn.