Huis op Zuid
Gepubliceerd op: 03-05-2017
Geprint op: 20-02-2019
https://www.rotterdam.nl/wonen-leven/huis-op-zuid/
Spring naar het artikel
Foto: gemeente Rotterdam

Het Huis op Zuid in Rotterdam wordt een nieuw multifunctioneel gebouw met sportfaciliteiten en woonappartementen en publieksfuncties. Het komt aan de Laan op Zuid tussen de Brede Hilledijk en de Paul Krügerstraat.

Het nieuwe gebouw heeft een sleutelfunctie in het Nationaal Programma Rotterdam-Zuid (NPRZ). Het verbindt de Afrikaanderwijk en de Kop van Zuid. Het biedt huidige en toekomstige bewoners van Rotterdam Zuid optimale mogelijkheden en kansen om te leren, sporten en wonen.

Faciliteiten

De sportvoorzieningen zijn minimaal voor gebied Feijenoord. Ze moeten zorgen voor een verbinding tussen de overige gebieden, met name de Kop van Zuid. In het Huis op Zuid komt een nieuw zwembad en een sporthal, te splitsen in drie delen. Naast sporten biedt Huis op Zuid circa 54 appartementen en commerciële en/of maatschappelijke functies.

Gebiedsontwikkeling

De ontwikkeling wordt mogelijk gemaakt door gemeente Rotterdam in samenwerking met diverse partners, waaronder het NPRZ. Huis op Zuid is geen ontwikkeling op zich. Het draagt bij aan de brede gebiedsontwikkeling van de Afrikaanderwijk en de Kop van Zuid. Communicatie rondom het Huis op Zuid richt zich dan ook vooral op de betekenis van de ontwikkeling voor de gehele gebiedsontwikkeling. Naar verwachting wordt eind 2020 gestart met de bouw.

Meer informatie

De woningen en de publieksfuncties worden door Synchroon B.V. ontwikkeld. Heeft u hier vragen over? Neem dan contact op met Coen van Oudheusden.
De sportfaciliteiten worden door de gemeente ontwikkeld. Heeft u vragen over deze ontwikkeling? Stuur dan een e-mail naar HuisopZuid@rotterdam.nl.