Sloop en nieuwbouw Dahliablok
Gepubliceerd op: 02-06-2017
Geprint op: 26-10-2021
https://www.rotterdam.nl/wonen-leven/dahliablok/
Ga naar de hoofdinhoud

De gemeente gaat het Dahliablok gelegen in de wijk Bloemhof aan de Dahliastraat, Jasmijnstraat en Lange Hilleweg slopen en ongeveer 30 nieuwe koop woningen bouwen. Zodat Bloemhof aantrekkelijker wordt voor gezinnen.

In Rotterdam-Zuid investeren gemeente en woningcorporaties, in het kader van het Nationaal Programma Rotterdam-Zuid, in mensen, woningen en woonomgeving.

De gemeente heeft alle panden aangekocht en is volledig eigenaar. De bebouwing was in zeer slechte bouwkundige staat. De huidige kleinere appartementen, veelal in het goedkope huursegment, worden vervangen door ongeveer 30 nieuwe eengezinswoningen, gestapelde gezinswoningen en appartementen in het midden- tot hoge segment van de koopsector. Hiermee zorgen we voor meer woningen in dit segment waaraan in Bloemhof een groot tekort is. Dit is belangrijk om jonge gezinnen aan de wijk te binden.

Met het bouwen van de nieuwe woningen verbeteren we de woningvoorraad en kunnen meer gezinnen een woning vinden in Bloemhof.

Wanneer Wat
juni 2017 tot nu Tijdelijk beheer woningen/gebouw
3e kwartaal 2022 Start sloop
3e kwartaal 2023 Nieuwbouw

3e kwartaal 2024

Opleveren nieuwe woningen

Nieuws

In september 2018 is het te slopen Dahliablok opgefleurd met een enorme muurschildering.

Projecten in de omgeving

Tegenover het Dahliablok aan de Dahliastraat gaat woningcorporatie Vestia de 103 woningen in het Patrimoniumshof renoveren. Dat is noodzakelijk vanwege de bouwtechnische staat van de woningen.

Meer informatie

Heeft u vragen? Stuur een e-mail naar dahliablokSO@rotterdam.nl. of bel naar 14 010.

Woont u ergens anders op Zuid? En wilt u weten of de gemeente plannen heeft om ook in uw buurt woningen te gaan opkopen? Neem dan contact op met Iwein Vanoverschelde van gemeente Rotterdam.