Crooswijk
Gepubliceerd op: 27-09-2021
Geprint op: 29-11-2021
https://www.rotterdam.nl/wonen-leven/crooswijk/
Ga naar de hoofdinhoud

Crooswijk is een van de oudste delen van Rotterdam en telt zo'n 20.000 inwoners. Het gebied bestaat uit drie wijken: Nieuw-Crooswijk, Oud-Crooswijk en Rubroek. Crooswijk is al een aantal jaar in ontwikkeling.

Er wordt veel gebouwd en gerenoveerd. Samen met projectontwikkelaars, ondernemers en woningcorporaties probeert de gemeente alle ontwikkelingen te stroomlijnen, zodat het voor iedereen een fijn gebied blijft om te wonen.

Gebiedscommissie Kralingen-Crooswijk

Alle inwoners van Crooswijk kunnen contact opnemen met de Gebiedscommissie. Wilt u aandacht voor iets dat speelt in uw buurt? Meld u zich dan aan als inspreker tijdens de vergadering. U kunt een voorstel indienen of de Gebiedscommissie om hulp vragen.

Heeft u vragen over het aanvragen van een uitkering, huursubsidie en voor hulp bij schulden, ga dan naar de Vraagwijzer op de Oostzeedijk.

In Crooswijk kunt u gebruikt maken van onder andere deze voorzieningen:

Heeft u een goed idee om uw straat, buurt of wijk nog groener, veiliger of gezelliger te maken? En wilt u dat samen met medebewoners realiseren? Dan kunt u een financiële bijdrage aanvragen voor een bewonersinitiatief via opzoomermee.nl.

Wilt u meer weten over Crooswijk en wat er allemaal te doen is, kijk dan eens op:

Wijknetwerker Oud Crooswijk en Rubroek
Tim Verkerk
06 - 229 571 12
tb.verkerk@Rotterdam.nl

Wijknetwerker Nieuw Crooswijk
Janny van Gils
06 - 100 521 71
aam.vangils@rotterdam.nl

Goed in Crooswijk 2030

De komende jaren wordt er flink geïnvesteerd in Crooswijk. Gemeente en woningcorporatie Havensteder bundelen de krachten en werken aan verbetering de wijk. Er zijn al goede stappen gezet de afgelopen jaren, maar een vervolg is hard nodig. In het plan Goed in Crooswijk 2030 staat hoe wij samen met de bewoners toe werken naar een wijk waar plek is voor iedereen, waar mensen graag willen wonen, naar elkaar omkijken, zich thuis voelen en écht trots op zijn. Volg Goed in Crooswijk via @goedincrooswijk (Instagram).

Schoonmaakbendes

In Crooswijk zijn schoonmaakbendes actief. Dit zijn groepen bewoners die samen hun buurt schoonhouden. Op vaste dagen lopen ze met prikkers en vuilniszakken door de wijk en ruimen het zwerfvuil op. Het is niet alleen heel zinvol maar ook heel gezellig. Je leert je buren beter kennen. Wilt u met uw straat of buurt meedoen? Neem contact op met de wijknetwerker.

(Bouw)projecten in de wijk

Crooswijk is volop in ontwikkeling: er worden nieuwe woningen gebouwd en bestaande woningen en winkels worden opgeknapt. De gemeente probeert u hier zo goed mogelijk over te informeren. Op bouwenaanrotterdam.nl staan alle woningbouwprojecten in Rotterdam. Via de kaart kunt u inzoomen op Crooswijk. In de 'Aan de slag!'-app staat informatie over projecten in de buitenruimte, zoals het vervangen van de riolering of het groot onderhoud van een straat.

Meer informatie over projecten in Crooswijk