Ga naar de hoofdinhoud

Leestijd: 1 min

Assendelftplein

Met elkaar hebben buurtbewoners plannen gemaakt voor een nieuw Assendelftplein. De gemeente verwerkt die in een ontwerp, met als doel een fijn én klimaatbestendig plein in 2024.

Het Assendelftplein wordt opgeknapt, zodat het plein en de buurt beter bestand zijn tegen klimaatverandering. Een school, sporters op de Krajicek Playground, spelende kinderen, studenten en gezinnen in Kralingen werden bij de plannen betrokken. Met elkaar dachten ze na over een nieuw plein met ruimte voor ontmoeting, spelen, sporten en leren, én hoe het aangepast kan worden aan het veranderende klimaat.

Ontwerp voor het Assendelftplein

Ontwerpers zijn met de schetsen en ideeën van bewoners aan de slag gegaan en hebben een nieuw ontwerp voor het plein gemaakt. De Krajicek Playground blijft bestaan. Dit wordt ook vernieuwd, via de Krajicek Foundation. Zoals het er nu uitziet starten de werkzaamheden aan het plein ongeveer augustus 2024.

Rotterdams Weerwoord

Het initiatief voor het opknappen van het Assendelftplein komt van het Rotterdams Weerwoord.  In het Rotterdams WeerWoord werken de Gemeente Rotterdam, het Hoogheemraadschap van Schieland en de Krimpenerwaard, waterschap Hollandse Delta, Hoogheemraadschap van Delfland en Evides Waterbedrijf samen.

Meer informatie

Wilt u het definitieve ontwerp van het Assendelftplein inzien? Stuur dan een mail aan assendelftpleinSB@rotterdam.nl. Link opent een externe pagina, dan sturen we het naar u toe.