Ga naar de hoofdinhoud

Leestijd: 5 min

Nieuw Kralingen

Aan de rand van het Kralingse Bos en dicht bij de Kralingse Plas wordt gebouwd aan Nieuw Kralingen. Deze nieuwe duurzame woonbuurt biedt veel kansen voor gezinnen. Er is volop ruimte voor kinderen om op te groeien. In december 2021 is bouw van de eerste woningen gestart. In november 2023 zijn de eerste 80 sociale huurwoningen opgeleverd. Aan honderden andere woningen wordt nog hard gebouwd.

Het project Nieuw Kralingen bestaat uit de bouw van ongeveer 800 woningen. Een groot deel van deze woningen is bedoeld voor gezinnen met hogere inkomens die op zoek zijn naar een ruimere woning in de buurt van het centrum. Daarnaast worden er ook een aantal middeldure koop- en huurwoningen en sociale huurwoningen gebouwd. Aan de noordzijde van de woonwijk komt een nieuwe bedrijvenstrook. Dit wordt een overgangsgebied tussen het huidige bedrijventerrein en de nieuwe woningen. Om ruimte te maken voor de ontwikkelingen wordt de Bosdreef verlegd naar het noorden.
Gemeente Rotterdam werkt samen met OCNK (Ontwikkelcombinatie Nieuw Kralingen met ontwikkelaars Heijmans en ERA Contour). Alle informatie over de nieuwbouw is te vinden op nieuwkralingen.nl. Link opent een externe pagina.

Nieuwsbrief voor omwonenden

Speciaal voor omwonenden van Nieuw Kralingen is er een nieuwsbrief gemaakt over de werkzaamheden. Deze nieuwsbrief is te bekijken op de website van ontwikkelcombinatie OCNK. Link opent een externe pagina. U kunt zich hier ook opgeven om per e-mail op de hoogte gehouden te worden.

Verlegging Bosdreef

De bestaande Bosdreef wordt vanaf StoomStichting Nederland verlegd naar het noorden en sluit noordelijker aan op de Boezemlaan. Zo komt er ruimte voor het bedrijventerrein en voor de woningbouw langs het Kralingse Bos. Het verkeer hoeft dan in de toekomst niet meer door Nieuw Kralingen, maar gaat dan bovenlangs de wijk. De aanleg van de nieuwe weg start in september 2023 en zal een aantal jaar duren.

De Bosdreef wordt verlegd, zodat hij straks rondom de nieuwe woonwijk gaat.
De Bosdreef wordt verlegd, zodat hij straks rondom de nieuwe woonwijk gaat.

Meer informatie

Meer informatie over de woningen en over het nieuwbouwproject vindt u op de website Nieuw-Kralingen. Link opent een externe pagina. U kunt zich daar ook aanmelden voor de nieuwsbrief. Heeft u vragen voor de gemeente? Stuur dan een e-mail naar nieuwkralingenSO@rotterdam.nl. Link opent een externe pagina.