Carnisse - Zuiderpark
Gepubliceerd op: 15-12-2016
Geprint op: 30-09-2022
https://www.rotterdam.nl/wonen-leven/carnisse-zuiderpark/
Ga naar de hoofdinhoud

Met het Zuiderpark als groene achtertuin en met het winkelcentrum en OV-knooppunt Zuidplein om de hoek is Carnisse een aantrekkelijk gelegen wijk op Zuid.

Vanaf 16 maart heeft uw wijk een wijkraad. De leden van de wijkraad halen op wat er leeft in de buurt. Op straat, tijdens bijeenkomsten of online. Ze zorgen ervoor dat iedereen die dat wil kan meedenken. Bijvoorbeeld over meer groen, veiligheid, speelplekken of fietspaden. De wijkraad verzamelt de ideeën en maakt plannen - samen met bewoners, wijkorganisaties en de gemeente. Al deze plannen schrijven ze op in het wijkakkoord. Dit wijkakkoord wordt onder andere door de gemeente uitgevoerd. De wijkraad kijkt mee of dit ook echt gebeurt; en adviseert de gemeente over alles dat voor de wijk van belang is. Lees meer op de pagina Wijkraden.

Maikel Aalbers

Maikel Aalbers

Karima Akkouh

Karima Akkouh

Sam Niehorster

Sam Niehorster

Léon Vermeulen

Léon Vermeulen

Gemma Verstralen

Gemma Verstralen

Victor Visser (voorzitter)

Victor Visser

Kanja Waithira

Kanja Waithira

Nieuws

Meer nieuws over uw wijk? Meld u aan voor de wijknieuwsbrief. Elke twee weken ontvangt u nieuws over uw eigen wijk in uw mailbox.

Een poster waarop de overgang naar wmo radar staat.

Vanaf 1 juni werkt gemeente Rotterdam samen met wmo radar in Charlois. Wmo radar kijkt er naar uit om in de wijk aan de slag te gaan. Om de bewoners te ondersteunen. Om samen met én voor hen mooie dingen te realiseren. Hierbij heeft wmo radar bijzondere aandacht voor senioren en kwetsbare inwoners. Onze jongerenwerkers staan te trappelen om met jeugd en ouders leuke programma’s op te zetten. Daarnaast geven wij vrijwilligers volop de ruimte om zich in te zetten voor de mooie wijk waarin zij wonen.

Samen aan de slag!

Wilt u ook aan de slag in uw wijk? Heeft u een goed idee voor uw buurt? Heeft u een hulpvraag? Of wilt u zich inzetten als vrijwilliger? Neem dan gerust contact met ons op.

Zien we elkaar snel?

Vanaf 7 juni zijn de deuren van onze huizen van de wijk geopend voor een gezellig gesprek, diverse activiteiten, een bak koffie of om anderen te ontmoeten. U bent van harte welkom!

U vindt ons op de volgende locaties:

  • Huis van de Wijk Carnisse, Texelsestraat 18
  • Huis van de Wijk Middelpunt, Slinge 250
  • Huis van de Wijk Millinxparkhuis, Millinxstraat 69
  • Huis van de Wijk Oud Charlois, Clementstraat 111

Wmo radar

Wmo radar is sinds 2012 werkzaam in Rotterdam, in de gebieden Delfshaven, Centrum en Overschie. Wmo gelooft in de kracht van de wijk, de groep, ervaringsdeskundigen en het individu. Wmo heeft oog voor wat kan en mogelijk is, met ambitie en passie van bewoners, vrijwilligers en stagiaires. Wilt u meer informatie over wmo radar? Ga naar wmoradar.nl of mail naar info@wmoradar.nl.

Met ingang van 1 juni 2022 is wmo radar de aanbieder van welzijn in de Rotterdamse wijk Charlois. Dock en wmo radar werken nauw samen om de overgang zo soepel mogelijk te laten verlopen.

Per 31 mei stopt Dock Charlois als partner in de wijk

Bel tot 1 juni met Dock Charlois: 088 - 855 50 17.

Vanaf 1 juni is wmo radar uw nieuwe partner

Bel vanaf 1 juni met wmo radar: 010 - 428 00 20.

De Dorpsweg.

Het gaat niet zo goed met de groei van de Lindebomen aan de Dorpsweg. De gemeente gaat daar iets aan doen. Rondom de bomen voeren we werkzaamheden uit om de grond te verbeteren. Het gaat om 95 bomen. De werkzaamheden starten maandag 16 mei en duren ongeveer twee maanden.

Bomen groeien niet meer

De bomen staan op de Dorpsweg tussen de Katendrechtse Lagedijk en de Kromme Zandweg. Het gaat om tweeënzeventig bomen in de grasberm tussen de rijweg en de parkeerplaatsen en drieëntwintig bomen op stoepen of langs parkeerplaatsen. De gemeente ziet dat deze bomen niet meer goed groeien. Een belangrijke oorzaak hiervoor is dat de grond in de bodem te veel is samengeperst. De wortels van de bomen ontvangen daardoor te weinig water en voedingsstoffen.

Wat doet de gemeente?

Om dit probleem op te lossen, halen we een deel van het straatwerk rondom de bomen weg. De oude grond wordt voorzichtig weggegraven of weggezogen. Rondom de bomen brengen we nieuwe voedingrijke grond aan. Daarna leggen we het straatwerk weer aan. Naast de bomen in het smalste deel van de grasberm, ter hoogte van Dorpsweg 60-92, plaatsen we ook nog kratten onder de bestrating van de parkeerplaatsen. De kratten zorgen ervoor dat grond niet samenperst en de druk van de auto’s beter wordt verspreid. Daarna zaaien we het gras rondom de bomen in de berm opnieuw in. Vier bomen moeten we weghalen. Deze bomen zijn of gaan dood en kunnen niet meer herstellen. In november of december, tijdens het plantseizoen, planten we vijf nieuwe bomen terug.

Verkeersmaatregelen

Het werk is verdeeld in zes fases. Om het werk te kunnen doen, moeten we per fase parkeerplaatsen afsluiten. Een parkeerplaats is maximaal tien werkdagen afgesloten. De hoofd- en parallelrijbaan blijven open voor verkeer, maar de hoofdrijbaan wordt per fase wel versmald. Verkeer wordt dan een klein stukje over één rijbaan geleid. Deze verkeersmaatregel geldt alleen van 9 uur in de ochtend tot half vier in de middag.

Werktijden aannemers

GKB Realisatie en Kraaijeveld’s aannemingsbedrijf voeren het werk uit. Werktijden zijn van maandag tot en met vrijdag tussen 7 uur in de ochtend en 5 uur in de middag. Om het werk op tijd af te krijgen, mogen ze in het weekend of ’s avonds doorwerken.

Meer informatie

Heeft u vragen of opmerkingen? Dan kunt een e-mail sturen naar: InvesteringsprogrammabomenSB@rotterdam.nl of bellen met het algemene informatienummer van de gemeente Rotterdam 14 010.

Een groen Zuiderpark

Wilt u meer bewegen? En lijkt het u leuk om regelmatig met een groepje langs een natuurrijke route wandelen? Dan is de wekelijkse wandeling van de stichting Gezond Natuur Wandelen Nederland iets voor u.

Gratis wandelingen

De stichting organiseert elke week gratis wandelingen van een uur in het groen, binnen en buiten de bebouwde kom. Ze zijn in de eerste plaats bedoeld voor mensen die graag wat meer willen bewegen, maar iedereen die het leuk vindt met een groep op stap te gaan is van harte welkom.

Waar en hoe laat

De wandeling start elke donderdag om tien uur in de ochtend bij De Groene Oase op Zuid, Carnissedreef 282. Vrijwilligers begeleiden de wandeling. Onderweg vertellen ze wat over de natuur waar u doorheen loopt. Deelname is gratis en u hoeft u niet van tevoren aan te melden. Na afloop is er de mogelijkheid om samen een kopje koffie te drinken.

Wandeltips

Tips over wandelen en een overzicht over alle wandelingen van de stichting Gezond Natuur Wandelen Nederland vindt u op www.gezondnatuurwandelen.nl.

Bewonersinitiatieven

Als u een leuk idee voor de buurt heeft kunt u hiervoor subsidie aanvragen. Dat kan van alles zijn, zolang het gebied of de wijk er maar leuker, mooier of beter van wordt. Kijk voor meer informatie op Mijn.Rotterdam.nl of Opzoomermee.nl of neem contact op met uw wijknetwerker.

Meer informatie

Wilt u iets melden of heeft u een vraag aan de gemeente? U kunt ons altijd bereiken:

U kunt de wijkraad bereiken via e-mail, telefoon 14 010 of per brief: Wijkraad Carnisse-Zuiderpark, Postbus 70012, 3000 KP Rotterdam.