Ga naar de hoofdinhoud

Leestijd: 2 min

Urkersingel

De omgeving van de Urkersingel, Walchersestraat en Bevelandsestraat wordt vanaf 2025 opnieuw ingericht. De veelal kleine vroeg na-oorlogse portiekwoningen zonder lift, maken plaats voor nieuwbouw.

Door minder, maar grotere woningen terug te bouwen, komt er plek voor gezinnen en doorstromers uit Zuid. Het project ligt in één van de focuswijken van het Nationaal Programma Rotterdam Zuid en is een samenwerking met woningbouwcorporatie Woonbron. Het plan is om 123 nieuwe woningen te bouwen, 47 eengezins-koopwoningen en 76 huurappartementen in het middensegment.  

Planning

Woonbron en de gemeente zijn bezig met het opkopen van 164 woningen. De gemeente en de woningbouwcorporatie zetten zich in om een passende woning in de wijk of omliggende wijken aan te bieden aan bewoners die door de nieuwe indeling moeten verhuizen. Er zijn gesprekken met zowel eigenaren/bewoners als huurders, en men houdt rekening met hun wensen.

Carnisse is daarbij één van de proef(project)pilotgebieden. Bewoners kunnen onder andere terecht in het informatiepunt op de hoek van de Urkersingel en het Amelandseplein. De geplande start van het bouwrijp maken en de realisatie (na het opkopen) is vanaf 2025.

Wijken in balans

'Rotterdam moet voor alle inkomensgroepen een fijne stad zijn om in te wonen. Daar werken we samen met woningcorporaties, ontwikkelaars, bouwers en de raad aan', zegt wethouder Bas Kurvers (Bouwen en Wonen). Het college wil dat zo goed als alle wijken in 2030 beter in balans zijn.

Meer informatie

Voor meer informatie over dit project kunt u contact opnemen met de gemeente Rotterdam, Stadsontwikkeling; w.ruiter@rotterdam.nl.
Met vragen voor Woonbron kunt u contact opnemen met Isabelle Jans op telefoonnummer 06 839 098 55.
Met specifieke vragen over de Wvg (Wet voorkeursrecht gemeenten) kunt u mailen naar jf.meershoekkeizer@rotterdam.nl.