Bloemhof
Gepubliceerd op: 15-12-2016
Geprint op: 29-09-2022
https://www.rotterdam.nl/wonen-leven/bloemhof/
Ga naar de hoofdinhoud

Bloemhof: een vooroorlogse wijk in het centrum van Rotterdam-Zuid. De Lange Hilleweg loopt als de scheiding tussen de twee delen en vormt de belangrijkste verkeersader van de wijk. Er staan meerdere rijksmonumenten in de wijk.

Vanaf 16 maart heeft uw wijk een wijkraad. De leden van de wijkraad halen op wat er leeft in de buurt. Op straat, tijdens bijeenkomsten of online. Ze zorgen ervoor dat iedereen die dat wil kan meedenken. Bijvoorbeeld over meer groen, veiligheid, speelplekken of fietspaden. De wijkraad verzamelt de ideeën en maakt plannen - samen met bewoners, wijkorganisaties en de gemeente. Al deze plannen schrijven ze op in het wijkakkoord. Dit wijkakkoord wordt onder andere door de gemeente uitgevoerd. De wijkraad kijkt mee of dit ook echt gebeurt; en adviseert de gemeente over alles dat voor de wijk van belang is. Lees meer op de pagina Wijkraden.

Nassira Abraymi

Nassira Abraymi

Jerry van Dorp

Jerry van Dorp

Petra Franken

Petra Franken

Iloisa Gomes

Iloisa Gomes

Mimoun Kasmi

Mimoun Kasmi

Marco van Lent (voorzitter)

Marco van Lent

Tuncay Tekin

Tuncay Tekin

t.tekin@wijkraadrotterdam.nl

Nieuws

Meer nieuws over uw wijk? Meld u aan voor de wijknieuwsbrief. Elke twee weken ontvangt u nieuws over uw eigen wijk in uw mailbox.

Een zonnig plein met speeltoestellen en spelende kinderen.

De gemeente organiseert elk jaar Pleinpraat op de verschillende pleinen in Bloemhof. Dit doen we samen met bewoners en organisaties in de wijk. Tijdens Pleinpraat zijn er verschillende activiteiten voor kinderen en jongeren. Zo kan de oudere jeugd bijvoorbeeld voetballen en de jongere kinderen knutselen of schilderen.

Contact met de buren

Met Pleinpraat wil de gemeente de bewoners die rond het plein en in de omliggende straten wonen, meer met elkaar in contact brengen. Ook wisselen we informatie uit over ontwikkelingen in de buurt en vragen bewoners hoe het is om in de buurt te wonen. Verder zijn er medewerkers van SOL, de nieuwe welzijnsaanbieder in Feijenoord, aanwezig. Zij vertellen wat hun organisatie allemaal te bieden heeft aan cursussen en activiteiten. Xenia Heemskerk, wijknetwerker: ‘Door met elkaar leuke dingen te doen en te praten, leren buurtbewoners elkaar beter kennen. Dat maakt het bijvoorbeeld makkelijker om hulp aan de buren te vragen als dat nodig is.’

Vrijwilligers gezocht

De gemeente heeft een aantal activiteiten georganiseerd, maar er is altijd ruimte voor meer. Heeft u zelf een leuk idee voor Pleinpraat, neem dan contact op met de Xenia. U kunt haar mailen met uw vraag of idee via xm.heemskerk@rotterdam.nl of bel: 06 208 677 18. Ze is op 4 mei ook aanwezig op het Oleanderplein. Xenia: ‘U kunt ook contact met me opnemen als u bijvoorbeeld wilt helpen bij het organiseren van Pleinpraat of iets anders wil betekenen voor uw buurt. We zijn altijd op zoek naar vrijwilligers.’

Agenda Pleinpraat

  • Oleanderplein: woensdag 22 juni
  • Ericaplein: woensdag 18 mei en zaterdag 9 juli
  • Bloemhofplein: zaterdag 16 april, woensdag 8 juni en woensdag 27 juli

Bewonersinitiatieven

Als u een leuk idee voor de buurt heeft kunt u hiervoor subsidie aanvragen. Dat kan van alles zijn, zolang het gebied of de wijk er maar leuker, mooier of beter van wordt. Kijk voor meer informatie op Mijn.Rotterdam.nl of Opzoomermee.nl of neem contact op met uw wijknetwerker.

Meer informatie

Wilt u iets melden of heeft u een vraag aan de gemeente? U kunt ons altijd bereiken:

U kunt de wijkraad bereiken via e-mail, telefoon 14 010 of per brief: Wijkraad Bloemhof, Postbus 70012, 3000 KP Rotterdam.