Prins Alexanderplein
Gepubliceerd op: 10-02-2021
Geprint op: 06-03-2021
https://www.rotterdam.nl/wonen-leven/alexanderplein/
Ga naar de hoofdinhoud

Het Prins Alexanderplein krijgt de komende jaren een opknapbeurt. Het plein maakt onderdeel uit van de Alexanderknoop en is aangewezen als één van de zeven stadsprojecten.

Dat zijn groene en multifunctionele plekken waar bewoners en bezoekers elkaar kunnen ontmoeten en kunnen recreëren. Het Prins Alexanderplein is nu vooral een doorgaansroute, maar moet een plek worden waar je graag wilt zijn.

Er wordt op dit moment een nieuw ontwerp gemaakt voor het plein, waarin beplanting, bomen, nieuwe bestrating en bankjes een plek krijgen. Het nieuwe ontwerp maakt het plein aantrekkelijker voor passanten, reizigers, ondernemers, werknemers en bewoners. De groene metamorfose van het plein moet de toon zetten voor heel de Alexanderknoop.

De Alexanderknoop is het gebied rond OV-knooppunt Rotterdam Alexander. De gemeente Rotterdam ziet kansen om het gebied te ontwikkelen tot hét centrum van Rotterdam Oost. Meer informatie over dit project vindt u op de pagina Alexanderknoop.

Wat gaan we nu al doen?

Om het plein nu al een groener gezicht te geven, leggen we twee groenvakken aan rondom de bomen.

De blauwe tegels die er nu liggen, halen we eruit. Hier komt een gazon voor terug. Ook planten we in het najaar van 2021 bloembollen in de grond om de groenvakken op te fleuren.

Wanneer wordt er gewerkt?

De aannemer start op maandag 15 februari en we verwachten dat het werk ongeveer vier weken duurt. Door vorst, hevige regen of andere weersomstandigheden kunnen de werkzaamheden langer duren. Er wordt gewerkt van maandag tot en met vrijdag tussen 7 en 16 uur.

De vergroening van het Prins Alexanderplein wordt mede mogelijk gemaakt door het programma 'Rotterdam gaat voor groen'. Met dit programma wil de gemeente - in samenwerking met onder andere bewoners en bedrijven - zorgen voor 20 hectare extra groen in Rotterdam. Dat zijn ongeveer 40 voetbalvelden. Meer groen verbetert de stad op allerlei belangrijke vlakken: van gezondheid en geluk van bewoners tot de waarde van onroerend goed, klimaat en biodiversiteit.