Ga naar de hoofdinhoud

Leestijd: 2 min

Grote Beer

De gemeente Rotterdam heeft een grote behoefte aan betaalbare huurwoningen voor huishoudens met een middeninkomen. De gemeenteraad heeft daarom het Actieplan Middenhuur vastgesteld.

Het doel van dit actieplan: tot 2030 minstens 8.000 nieuwe huurwoningen bouwen voor Rotterdammers met een middeninkomen. Dit moet er mede voor zorgen dat deze groep in de stad blijft wonen. De bouw van 193 huurwoningen aan de Grote Beer in Prins Alexander zorgt voor meer woningen voor mensen met een middeninkomen. 85% van deze huurwoningen valt in het middensegment.

Rotterdam ontwikkelt zich tot een stad met meerdere stadsharten. De Alexanderknoop, het gebied rond OV-knooppunt Alexander, is een van deze stadsharten. Met een goede bereikbaarheid en alle voorzieningen in de buurt, is de Alexanderknoop een ideale locatie om te wonen. Vlak naast winkelcentrum Alexandrium, aan de weg de Grote Beer, heeft ontwikkelaar Dura Vermeer Bouw Zuid West een plan gemaakt voor een nieuw woongebouw. Het plan draagt met 193 huurwoningen, grotendeels in het middensegment, bij aan de woningbouwambities van de gemeente. De woningen zijn eind 2023 klaar.

Woongebouw Grote Beer

In het nieuwe gebouw aan de Grote Beer komen 2-, 3- en 4-kamer appartementen, variërend van zo’n 57 tot 83 m2. De woningen zijn bijna energieneutraal en volledig gasloos. Op straatniveau is ruimte voor winkels en andere voorzieningen. Over de invulling van deze ruimtes en over de inrichting van de openbare ruimte rondom het gebouw, konden omwonenden meedenken.

Op de website Grotebeer-rotterdam.nl. Link opent een externe pagina van DuraVermeer kunt u meer informatie over het woningbouwplan  vinden. Hier vindt u ook antwoord op een aantal veel gestelde vragen. Op deze website kunt u zich ook aanmelden voor de nieuwsbrief over het plan voor de Grote Beer.

Belangrijke datums

  • 4e kwartaal 2023: appartementen Grote Beer worden opgeleverd.
  • 4e kwartaal 2021: start bouw Grote Beer.
  • 4e kwartaal 2021: afgifte omgevingsvergunning.
  • 4e kwartaal 2021: bestemmingsplan onherroepelijk.
  • zomer 2021: bestemmingplan vastgesteld door de raad.
  • zomer 2021: aanvraag omgevingsvergunning.
  • juni 2021: ter inzagelegging bestemmingsplan.
  • maart 2021: digitale participatiebijeenkomst: meedenken over de invulling van de begane grond van het woongebouw en de omgeving eromheen.
  • 18 februari 2021: Digitale informatieavond over het plan voor de Grote Beer.