Ga naar de hoofdinhoud

Leestijd: 2 min

Grote Beer

We hebben een grote behoefte aan betaalbare huurwoningen voor huishoudens met een middeninkomen. Hiervoor hebben we het Actieplan Middenhuur.

Het doel van dit actieplan is dat er tot 2030 minstens 8.000 nieuwe huurwoningen gebouwd zijn voor Rotterdammers met een middeninkomen.
En om te zorgen dat deze groep in de stad wil blijven wonen.

Rotterdam wordt een stad met meerdere stadsharten.
De Alexanderknoop, het gebied rond OV-knooppunt Alexander, is een van deze stadsharten. De Alexanderknoop een ideale locatie om te wonen. Het is goed bereikbaar en heeft alle voorzieningen in de buurt.

193 huurwoningen aan de Grote Beer

De bouw van 193 huurwoningen aan de Grote Beer in Prins Alexander zorgt voor meer woningen voor mensen met een middeninkomen. 85% van deze huurwoningen valt in het middensegment. Vlak naast winkelcentrum Alexandrium heeft ontwikkelaar Dura Vermeer Bouw Zuid West hard gebouwd aan het nieuwe woongebouw. Het gebouw kreeg de naam Grote Beer.

Woongebouw Grote Beer

De Grote Beer bestaat uit 2-, 3- en 4-kamer appartementen, van ongeveer 57 tot 83 m2. De woningen zijn bijna energieneutraal en volledig gasloos.
Op straatniveau is ruimte voor winkels en andere voorzieningen.Omwonenden konden meedenken over wat er komt in deze ruimtes en de inrichting van de openbare ruimte rond het gebouw.

Op de website Grotebeer-rotterdam.nl van Dura Vermeer. Link opent een externe pagina staat meer informatie over het woningbouwplan. Hier vindt u ook antwoord op een aantal veel gestelde vragen. En kunt u zich aanmelden voor de nieuwsbrief over de Grote Beer.

Belangrijke datums

  • juli 2024: de winkels op straatniveau worden opgeleverd.
  • juli kwartaal 2024: de nieuwe bewoners kunnen naar hun woning verhuizen.
  • mei 2024: appartementen Grote Beer worden opgeleverd.