Ga naar de hoofdinhoud

Leestijd: 8 min

Folkert Elsingastraat

Het Lage Land, en vooral de omgeving van het Prinsenpark, is volop in ontwikkeling. Ontwikkelaar HD en de gemeente willen van de Folkert Elsingastraat een gezonde en vitale leef- en woonomgeving maken.

Het gaat hierbij om de plek van het kantoorpand, de boksschool en skischool aan de Folkert Elsingastraat 3-9 en het sportveld er achter. Ontwikkelaar HD heeft het kantoorpand aan de Folkert Elsingastraat 3-9 gekocht. HD wil hier woningen bouwen. Dit past in de wens van de gemeente om meer woningen te bouwen in de stad en in Prins Alexander. De vraag naar woningen in Rotterdam is namelijk veel groter dan het aanbod. Veel mensen kunnen op dit moment geen woning vinden in de stad. Daarin willen we graag verandering brengen.

De gemeente en HD zetten in op de bouw van 257 appartementen op deze plek. Met daarin opgenomen een parkeerplek voor de bewoners. Ook wordt er gekeken naar een nieuwe plek voor de boksschool en de skischool, bij het sportterrein. De gemeente wil verder het sportterrein en de openbare ruimte eromheen opnieuw inrichten. De kunstgrasvelden van de korfbalvereniging Trekvogels blijven gewoon op dezelfde plek liggen. 

Ontwikkeling woningbouw 

Bent u geïnteresseerd in een woning, kijk dan op de woneninmix.nl. Link opent een externe pagina. Wilt u op de hoogte blijven van de ontwikkelingen van de woningen dan kunt u zich hier ook aanmelden.

Let op: u kunt zich nog niet inschrijven voor woningen. U kunt natuurlijk wel laten weten dat u interesse heeft in het plan via de projectwebsite. Of mail naar folkertelsingastraat@hdgroep.nl. Link opent een externe pagina.

Informatiebijeenkomst 

Begin juli 2023 heeft de gemeente samen met projectontwikkelaar HD de omwonenden een brief gestuurd. In deze nieuwsbrief heeft u meer kunnen lezen over het vervolg van de nieuwbouwontwikkelingen aan de Folkert Elsingastraat. En de verwachte terinzagelegging van het bestemmingsplan in september van dit jaar. Voordat u het bestemmingsplan kunt inzien organiseren de gemeente en projectontwikkelaar HD een informatiebijeenkomst. Waar u vragen kunt stellen over de procedure en het nieuwbouwplan. Omwonenden ontvangen hiervoor eind augustus een aparte uitnodiging.   

Vragen en antwoorden

Er zijn inmiddels verschillende vragen gesteld en beantwoord. Zit uw vraag en niet bij? Stel de vraag dan alsnog! 

Voor specifieke vragen over de buitenruimte en het sportterrein kunt u mailen naar: folkertelsingastraatSO@rotterdam.nl. Link opent een externe pagina.

Algemene vragen en antwoorden

Vragen en antwoorden over wonen en het bouwplan

Vragen over bestemmingsplan en de procedure

Vragen en antwoorden over openbare ruimte en sport