Ga naar de hoofdinhoud

Leestijd: 6 min

Folkert Elsingastraat

Het Lage Land, en vooral de omgeving van het Prinsenpark, is volop in ontwikkeling. Ontwikkelaar HD en de gemeente hebben samen de wens om van de Folkert Elsingastraat een gezonde en vitale leef- en woonomgeving te maken.

Het gaat hierbij om de plek van het kantoorpand, de boksschool en skischool aan de Folkert Elsingastraat 3-9 en het sportveld er achter. Ontwikkelaar HD heeft het kantoorpand aan de Folkert Elsingastraat 3-9 gekocht. HD wil hier woningen bouwen. Dit past in de wens van de gemeente om meer woningen te bouwen in de stad en in Prins Alexander. De vraag naar woningen in Rotterdam is namelijk veel groter dan het aanbod. Veel mensen kunnen op dit moment geen woning vinden in de stad. Daarin willen we graag verandering brengen.

De gemeente en HD denken aan de bouw van ongeveer 240 appartementen op deze plek. Met daarin opgenomen een parkeerplek voor de bewoners. Ook wordt er gekeken naar een nieuwe plek voor de boksschool en de skischool, bij het sportterrein. De gemeente wil verder het sportterrein en de openbare ruimte eromheen opnieuw inrichten. De kunstgrasvelden van de korfbalvereniging Trekvogels blijven gewoon op dezelfde plek liggen.

Ontwikkeling woningbouw op de Folkert Elsingastraat door HD

Vanaf nu kunt u de projectenwebsite 'Wonen in MIX' bekijken. MIX is de nieuwe naam voor het unieke project waar wonen en bewegen elkaar ontmoeten. MIX wordt een gezonde en vitale leef- en woonomgeving met ongeveer 250 appartementen. Wilt u op de hoogte blijven van de ontwikkelingen van de woningen dan kunt u zich aanmelden via woneninmix.nl. Link opent een externe pagina.

Let op: u kunt zich nog niet inschrijven voor woningen. U kunt natuurlijk wel laten weten dat u interesse heeft in het plan via de projectwebsite of via folkertelsingastraat@hdgroep.nl. Link opent een externe pagina.   

Vragen en antwoorden

Er zijn inmiddels verschillende vragen gesteld en beantwoord. Zit uw vraag en niet bij? Stel de vraag dan alsnog!

Voor specifieke vragen over de buitenruimte en het sportterrein kunt u mailen naar: folkertelsingastraatSO@rotterdam.nl. Link opent een externe pagina.

Voor specifieke vragen over de nieuwbouwontwikkelingen kunt u mailen naar: folkertelsingastraatSO@rotterdam.nl. Link opent een externe pagina.

Algemene vragen en antwoorden

Vragen en antwoorden over wonen en het bouwplan

Vragen en antwoorden over openbare ruimte en sport