Ga naar de hoofdinhoud

Leestijd: 9 min

Folkert Elsingastraat

Het Lage Land, en vooral de omgeving van het Prinsenpark, is volop in ontwikkeling. Ontwikkelaar HD en de gemeente willen van de Folkert Elsingastraat een gezonde en vitale leef- en woonomgeving maken.

Het gaat hierbij om de plek van het kantoorpand, de boksschool en skischool aan de Folkert Elsingastraat 3-9 en het sportveld er achter. Ontwikkelaar HD heeft het kantoorpand aan de Folkert Elsingastraat 3-9 gekocht. HD wil hier woningen bouwen. Dit past in de wens van de gemeente om meer woningen te bouwen in de stad en in Prins Alexander. De vraag naar woningen in Rotterdam is namelijk veel groter dan het aanbod. Veel mensen kunnen op dit moment geen woning vinden in de stad. Daarin willen we graag verandering brengen.

De gemeente en HD zetten in op de bouw van 257 appartementen op deze plek. Met daarin opgenomen een parkeerplek voor de bewoners. Ook wordt er gekeken naar een nieuwe plek voor de boksschool en de skischool, bij het sportterrein. De gemeente wil verder het sportterrein en de openbare ruimte eromheen opnieuw inrichten. De kunstgrasvelden van de korfbalvereniging Trekvogels blijven gewoon op dezelfde plek liggen. 

Ontwikkeling woningbouw 

Bent u geïnteresseerd in een woning, kijk dan op de woneninmix.nl. Link opent een externe pagina. Wilt u op de hoogte blijven van de ontwikkelingen van de woningen dan kunt u zich hier ook aanmelden.

Let op: u kunt zich nog niet inschrijven voor woningen. U kunt natuurlijk wel laten weten dat u interesse heeft in het plan via de projectwebsite. Of mail naar folkertelsingastraat@hdgroep.nl. Link opent een externe pagina.

Vragen en antwoorden

Er zijn inmiddels verschillende vragen gesteld en beantwoord. Zit uw vraag en niet bij? Stel de vraag dan alsnog! 

Voor specifieke vragen over de buitenruimte en het sportterrein kunt u mailen naar: folkertelsingastraatSO@rotterdam.nl. Link opent een externe pagina.

Bestemmingsplan Folkert Elsingastraat in te zien

Vanaf vrijdag 22 december 2023 ligt het ontwerpbestemmingsplan 6 weken ter inzage. Tot en met 2 februari 2024 kunt u digitaal het bestemmingsplan inzien op www.ruimtelijkeplannen.nl. Link opent een externe pagina door te zoeken op het plannummer: IMRO.0599.BP2227FolkElsinga-on01.

Het is ook mogelijk om een fysieke afspraak te maken om het ontwerpbestemmingsplan in te zien. Een afspraak kunt u maken via telefoonnummer: 010 - 267 2514 of via e-mail: bir@rotterdam.nl. Link opent een externe pagina

Het adres is Concern informatiecentrum gemeente Rotterdam, Timmerhuis, Halvemaanpassage 1, 3011 AH Rotterdam. Openingstijden: dinsdag, woensdag en donderdag van 09.00 tot 13.00 uur.

Tussen 22 december 2023 en 2 februari 2024 kunt u bezwaar maken tegen het bestemmingsplan door uw reactie/zienswijze in te dienen. Hiervoor stelt u schriftelijk uw reactie/ zienswijze op en verzend u deze aan de gemeenteraad, door tussenkomst van de directeur van Stadsontwikkeling, BWT/Bestemmingsplannen, Postbus 6575, 3002 AN Rotterdam. 

Uw schriftelijke reactie/zienswijze dient voorzien te zijn van uw naam, adres, woonplaats, handtekening en e-mailadres. De ontvangen reactie/zienswijzen worden behandeld en beantwoord. Afhankelijk van de beoordeling van deze reactie/zienswijze stelt de gemeenteraad het bestemmingsplan vervolgens (al dan niet gewijzigd) vast.

Algemene vragen en antwoorden

Vragen en antwoorden over wonen en het bouwplan

Vragen over bestemmingsplan en de procedure

Vragen en antwoorden over openbare ruimte en sport