Ga naar de hoofdinhoud

Leestijd: 2 min

Uw buurt opfleuren

Maak uw wijk groener, mooier en fijner. Neem het heft in eigen handen of geef de gemeente een zetje in de juiste richting. Bij sommige van deze initiatieven kunt u zó aansluiten. Andere kunt u zelf opzetten.

Kijk hieronder wat het beste past bij uw idee. Of maak gebruik van onze Wegwijzer om het middel te vinden dat het beste aansluit bij hoe u wilt meedoen. Zo is Rotterdam van ons allemaal.

Bewonersinitiatief

Wilt u subsidie aanvragen voor een bewonersinitiatief zoals het vergroenen van de straat of het organiseren van een evenement? Vraag subsidie aan voor een bewonersinitiatief op Opzoomermee.nl. Link opent een externe pagina.

OpZoomeren

Goed contact met uw buren draagt bij aan een prettige sfeer in de straat. Organiseer een straatfeest of knap samen de straat op. Klinkt goed? Vraag een subsidie aan. Link opent een externe pagina bij Stichting Opzoomer Mee en ga aan de slag!

Young010

Ga met 30 andere jonge Rotterdammers in gesprek over wat je bezighoudt. Hoe gaaf is het als jongeren van 13 tot 23 jaar het stadsbestuur adviseren hoe Rotterdam jong en aantrekkelijk te houden?! Interesse? Doe mee. Link opent een externe pagina!

Burgerinitiatief

Uw goede idee voor Rotterdam op de agenda van de gemeenteraad? Start een burgerinitiatief en begin met het verzamelen van medestanders. Het kan over veel dingen gaan: bijvoorbeeld een gebied beter bereikbaar maken of de markt naar een slimmere plek verplaatsen. Overtuig de gemeenteraad met uw idee. Als zij instemmen neemt de gemeente de uitvoering voor haar rekening.

Zelfbeheer

Samen met andere bewoners zorgen voor een stukje openbaar groen in uw wijk? Bepaal hoe het groen eruit ziet en help samen met de gemeente voor beter onderhoud. Het kan met zelfbeheer.

Right 2 Challenge

Denkt u dat u samen met  buurtgenoten het buurthuis beter kan beheren dan de gemeente? Of het park efficiënter kunt onderhouden? Dat jullie het voor hetzelfde geld beter kunnen doen? Neem dan contact op met de gemeente! U hoeft de challenge niet alleen uit te werken.

Jongereninitiatief

Heb je een idee voor je wijk? Wil je samen met buurtgenoten de straat vergroenen of een evenement organiseren? Vraag subsidie aan voor een jongereninitiatief.