Ga naar de hoofdinhoud

Leestijd: 10 min

Romeynshof

Het lokaal cultureel centrum (LCC) de Romeynshof ligt aan de Stresemannplaats in de wijk Ommoord en wordt vernieuwd.

De Romeynshof is voor veel inwoners van Ommoord al jaren een belangrijke ontmoetingsplek. Je komt hier voor het lenen van een boek, volgt er muziekles of kijkt er naar een theatervoorstelling. Maar dit cultureel centrum is oud en toe aan vernieuwing.

Waar staan we nu?

De gemeente Rotterdam heeft het plan van gebiedsontwikkelaar AM geselecteerd voor de nieuwe Romeynshof. Het winnende plan heeft de naam Populus gekregen. Meer informatie over de nieuwe Romeynshof kunt u lezen op de pagina Populus-rotterdam.nl. Link opent een externe pagina.

De komende tijd zal het plan verder worden uitgewerkt met hulp van u als bewoner. Hiervoor zal de gemeente Rotterdam bewonersbijeenkomsten organiseren. Binnen enkele weken ontvangt u een uitnodiging voor de eerste bijeenkomst. Tijdens deze bijeenkomst zal de gemeente de gebiedsontwikkelaar AM aan u voorstellen en u meer vertellen over het vervolg. 

Een nieuwe Romeynshof, wat houdt dat in?

Gemeente Rotterdam is begonnen met het maken van een plan voor een nieuwe Romeynshof. In dit voorlopige plan komt de bibliotheek terug en krijgt het Huis van de Wijk een mooie plek. In het plan wordt ook het gezondheidscentrum en het centrum voor gezondheidsonderzoek 'Ergo' meegenomen. Het gezondheidscentrum wordt dus ook vernieuwd. 

De openbare ruimte willen wij samen met de omwonenden en gebruikers van de Romeynshof graag verder invullen. Extra groen en een passende parkeeroplossing voor een gezonde en fijne leefomgeving zijn belangrijke aandachtspunten.

Woningbouw

In het plan wordt er ook ruimte gemaakt voor de bouw van maximaal 200 woningen. Minimaal 40% zal uit middelduur huur bestaan en 60% is nog vrij in te vullen. Een aantal woningen wordt voor een gedeelte op de nieuwe Romeynshof gebouwd en een gedeelte wordt verdeeld over meerdere gebouwen.

Benieuwd naar de natuur rond de nieuwe Romeynshof?

Luister naar de podcast 'Een wandeling naar landschapspark De Rotte'. Link opent een externe pagina: een toekomstig (wens)wandelverhaal vanaf metrostation de Rotte, over de Ommoordse Loop, via de wijktuin door het Ommoordse veld naar de Rotte.

Vragen en antwoorden

Meer informatie

Wilt uw meer informatie of hebt u vragen over de nieuwe Romeynshof? Laat het ons weten via romeynshof@rotterdam.nl. Link opent een externe pagina. Via dit e-mailadres kunt u ook de presentaties opvragen van de bewonersavonden gehouden op 16 december 2021 en 12 februari 2022.