Ga naar de hoofdinhoud

Leestijd: 3 min

Bramanteplein en Prinsessenflats

Een aantrekkelijk, groen en duurzaam ingerichte leefomgeving met toegankelijke looproutes. En waar iedereen veilig gebruik van kan maken.


Zo moet de buitenruimte rondom de Prinsessenflats en de toekomstige Berninitoren en het Bramantecarré in Prinsenland er gaan uitzien.

Het ontwerp van de openbare ruimte is klaar

Tijdens bewonersavonden hebben wij u gevraagd om mee te denken over de openbare ruimte. Dit heeft u gedaan. Waar mogelijk hebben we de reacties meegenomen in het definitieve ontwerp om te komen tot een inrichtingsplan dat past bij de wensen van bewoners en omwonenden van de Prinsessenflats. Maar ook voor de toekomstige bewoners van de nieuwe woongebouwen.

In dit ontwerp hebben wij rekening gehouden met voldoende ruimte voor groen, een duurzame oplossing voor het water en veilige routes voor voetgangers en fietsers.
Tijdens de informatiebijeenkomst van 19 januari 2023 heeft de gemeente een presentatie gegeven en het definitieve ontwerp laten zien. Ben u benieuwd naar de presentatie? Stuur dan een e-mail naar prinsenlandso@rotterdam.nl. Link opent een externe pagina.

Hoe zijn we tot het ontwerp gekomen?

Woningbouw

De Berninitoren bestaat uit 96 nieuwe appartementen aan de oever van de Prinsenplas. Voor meer informatie over de Berninitoren gaat u naar www.berninirotterdam.nl. Link opent een externe pagina. Het Bramantecarré bestaat uit 24 nieuwe appartementen aan het Bramanteplein. 

Meer informatie

Hebt u vragen, opmerkingen of andere suggesties? Stuur dan een e-mail naar prinsenlandso@rotterdam.nl. Link opent een externe pagina.