Ga naar de hoofdinhoud

Leestijd: 2 min

Ommoord

Ommoord is een grote, rustige woonwijk in Prins Alexander met veel groen. Binnen de ring is er veel hoogbouw. Buiten de ring liggen buurten met laagbouw en eengezinswoningen.

Ommoord heeft een wijkraad. De leden van de wijkraad halen op wat er leeft in de buurt. Op straat, tijdens bijeenkomsten of online. Ze zorgen ervoor dat iedereen die dat wil kan meedenken. Bijvoorbeeld over meer groen, veiligheid, speelplekken of fietspaden. De wijkraad verzamelt de ideeën en maakt plannen - samen met bewoners, wijkorganisaties en de gemeente. Al deze plannen schrijven ze op in het wijkakkoord. Dit wijkakkoord wordt onder andere door de gemeente uitgevoerd. De wijkraad kijkt mee of dit ook echt gebeurt; en adviseert de gemeente over alles dat voor de wijk van belang is. Lees meer op de pagina Wijkraden. Lees meer over wijkraadsleden op Wijkraad.Rotterdam.nl. Link opent een externe pagina.

Een leuk idee? Vraag subsidie aan

Als u een leuk idee voor de buurt heeft, kunt u hiervoor subsidie aanvragen. Dit doet u door een bewonersinitiatief in te dienen.

Een bewonersinitiatief gaat altijd om een plan van, voor en door bewoners, verenigingen, ondernemers of stichtingen. Het kan van alles zijn, zolang de wijk er maar leuker, mooier of beter van wordt. U dient uw plan in via Mijn.Rotterdam.nl. Link opent een externe pagina.

Heeft u hulp nodig? De Wijknetwerker van de gemeente staat voor u klaar om u te helpen. Of loop binnen bij de Wijkhub. Kijk voor meer informatie op Mijn Rotterdam. Link opent een externe pagina.

De Wijknetwerker

De Wijknetwerker is de eerste contactpersoon voor bewoners in de wijk. Heeft u een idee of suggestie voor de wijk? De wijknetwerker kan u in contact brengen met de juiste personen of organisatie. En u ondersteunen bij het tot leven brengen van uw ideeën. Denk bijvoorbeeld aan een sportdag of geveltuintjes voor de straat.

Wilt u graag meedenken over, of meedoen in uw wijk? Neem dan contact op met de wijknetwerker in uw buurt:

Nieuws

Meer informatie

Wilt u iets melden of heeft u een vraag aan de gemeente? U kunt ons altijd bereiken: