Ga naar de hoofdinhoud

Leestijd: 25 min

Recreatie

In en rond Rotterdam bevinden zich bijzondere groene gebieden. Vaak maar op een steenworp afstand van de drukte van de stad. Trek er eens op uit en ontdek wat de stad en de regio te bieden hebben!

Rotterdam telt heel veel parken, elk met hun eigen bijzonderheden. Maar in en rond Rotterdam is er nog veel meer groen waar u lekker kunt wandelen, hardlopen, fietsen of gewoon kunt luieren.

Groen in de stad

Kinderboerderijen

In een stedelijke omgeving als Rotterdam is het belangrijk dat kinderen en volwassenen kunnen blijven spelen, recreëren en leren in een natuurlijke omgeving dichtbij huis. Ontdek van alles over dieren, duurzaamheid, milieu en natuur op één van de kinderboerderijen of inspirerende tuinen in Rotterdam:

Deskundige medewerkers van stichting Natuurstad Rotterdam bieden laagdrempelige, leuke en leerzame lessen op het gebied van dieren, voeding, tuinieren en milieu.

De acht Rotterdamse kinderboerderijen van stichting Natuurstad Rotterdam hebben allemaal het Keurmerk Kinderboerderijen van de Vereniging Stads- en Kinderboerderijen Nederland (VSKBN). Dit houdt in dat alle locaties voldoen aan de wet- en regelgeving op het gebied van veiligheid, hygiëne en dierenwelzijn.

Recreatiegebieden in de regio