Ga naar de hoofdinhoud

Leestijd: 2 min

Zuiderpark

Zo uitgestrekt dat je zelfs de stad niet meer hoort: 430 voetbalvelden groot is het Zuiderpark in Charlois en daarmee het grootste park van Nederland. Met het avontuurlijk speelterrein, het strandje, moeras, bossen en veel water.

Genieten van het ruime Zuiderpark
-

Het Zuiderpark in Rotterdam-Zuid is een van de grootste stadsparken van Rotterdam. U vindt er bos, gras, sportvelden en volkstuinen.
Het park werd vanaf 1952 aangelegd als gebruikspark en niet als sierpark. Een ideale omgeving voor een rustige wandeling, een fietstocht of barbecue in de daarvoor bestemde barbecuezones.

Het is een heerlijke plek om vrije tijd door te brengen. Zo ligt midden in het Zuiderpark het avontureneiland, een enorm speelterrein met glijbanen, indrukwekkende klimconstructies, klauterstenen en in het piratennest. Het zwemwater is er schoon en voor de kleintjes is er een poedelstrandje.

Wildpark

Je ziet ze niet lopen, maar op de natte aarde zijn vaak sporen van reeën te zien. De reeën leven op het schiereiland en zwemmen van kant naar kade. Bij de Zuiderbegraafplaats broedt een buizerd. In de rietkragen hebben karekieten hun nesten en in de schemer scheren tientallen vleermuizen over het water.

Kinderboerderij en landhuis de Olifant

Vanaf de Kromme Zandweg komt u bij landhuis de Olifant, molen en landerijen.

Op kinderboerderij De Molenwei leven de boerderijdieren die daarbij horen. De kinderboerderij organiseert veel activiteiten. De activiteiten vindt u op de Facebookpagina kinderboerderij De Molenwei. Link opent een externe pagina.

In de Cultuur Historische Plantentuin. Link opent een externe pagina naast de kinderboerderij is het landschap nagemaakt van voor de grote groei van de stad.

Kunst in het park

In 2014 maakte de internationaal bekende kunstenaar Kamiel Verschuren de beeldentuin Schouwplaats Rotterdam. Link opent een externe pagina langs de Zandweg. De sculpturen zijn hergebruikt en stonden lang geleden op de schouwburg aan het Zuidplein. In het landschap zijn kamers aangelegd, omgeven door hoge grassen. Elke kamer is een tableau vivant van natuur en kunst. Schouwplaats Rotterdam ligt tussen de Zuiderparkweg en de Volkstuinvereniging De Zandweg.

Tips

Meer informatie

Metro: halte Slinge en Zuidplein
Tram: tramlijn 2 aan de Boergoensevliet voor de kinderboerderij
Parkeren: Ahoy