Ga naar de hoofdinhoud

Leestijd: 15 min

Kunst en cultuur

Rotterdam heeft een rijk en divers aanbod aan kunst en cultuur. Hier kan nieuw talent zich ontwikkelen. Steeds meer Rotterdammers en bezoekers in onze stad genieten van cultuur. Er ontstaan vruchtbare samenwerkingen en nieuwe initiatieven.

De afdeling Cultuur schept de randvoorwaarden die ervoor zorgen dat:

  • Cultuur voor alle Rotterdammers bereikbaar en toegankelijk is; alle Rotterdammers kunnen iets van hun gading vinden en meedoen.
  • Er ruimte is voor nieuwe makers, creatieven en talenten om zich optimaal te ontplooien.
  • Er een compleet en evenwichtig cultureel ecosysteem in de hele stad dat de culturele sector intern verbindt en een stevige meerwaarde heeft voor vele andere sectoren.

Die randvoorwaarden bestaan uit beleid en subsidies. De afdeling werkt daarvoor samen met de cultuursector, andere organisaties in Rotterdam en overheden in binnen- en buitenland.

Beleid en onderzoek

Met het cultuurbeleid wil de gemeente een sterk en dynamisch cultureel klimaat realiseren dat past bij de internationale, innovatieve en diverse stad die Rotterdam is. Daarnaast is het beleid erop gericht om de kracht van kunst en cultuur in te zetten bij maatschappelijke opgaves.

Subsidie kunst en cultuur

De gemeente wil kunst- en cultuurprojecten mogelijk maken en de artistieke ontwikkeling van kunstenaars bevorderen. Hiervoor bestaan diverse subsidiemogelijkheden:

Spreekuur

Wilt u een projectidee voorleggen of advies krijgen over subsidiemogelijkheden voor uw plannen? U kunt een afspraak maken voor onze spreekuren in de Centrale Bibliotheek of op een locatie op Zuid. Maak een afspraak voor de Centrale Bibliotheek via  Eventbrite.nl. Link opent een externe pagina.

Mail voor een afspraak op locatie Zuid naar SpreekuurCultuurZuid@Rotterdam.nl. Link opent een externe pagina. Dit is de agenda:

  • Donderdag 2 november: Verzamelgebouw 't Klooster, Afrikaanderplein 7 Afrikaanderwijk, van 16.00 tot 18.00 uur.
  • Donderdag 23 november: Het Witte Paard, Groenezoom 245 Vreewijk, van 16.00 tot 18.00 uur.
  • Donderdag 7 december: Verhalenhuis Belvédère, Rechthuislaan 1 Katendrecht/Wilhelminapier, van 15.00 tot 17.00 uur.
  • Donderdag 14 december: Theater Zuidplein, Gooilandsingel 95  Zuidplein, van 16.00 tot 18.00 uur (afsluiting Tour de Wijk 2023).

Meer informatie

Heeft u nog vragen of wilt u nadere informatie? Neem dan contact op met de afdeling Cultuur. Link opent een externe pagina, telefoon 010 267 19 03.