Ga naar de hoofdinhoud

Leestijd: 2 min

Kunst in onze tunnel

Langs de roltrappen van de Maastunnel ziet u 40 fotolijsten aan de wanden. Ga met uw fiets of te voet door de tunnel en laat u verrassen door de beelden.

De 40 lijsten vormen een permanente tentoonstelling. Drie keer per jaar wisselt de tentoonstelling. Eén ervan bestaat uit de historische beelden van de Maastunnel én foto’s van de renovatie en restauratie. Hier brengen we het hele verhaal van onze tunnel in beeld, van vroeger tot nu. Deze tentoonstelling vormt de basiscollectie. De andere twee verschillen ieder jaar. Het Centrum Beeldende Kunst Rotterdam draagt samen met de gemeente zorg voor de samenstelling van de wisselende exposities.

Nieuwe tentoonstelling langs roltrappen Maastunnel: 
Vrouwen maken de stad

Negen Rotterdamse vrouwen zijn te bewonderen in de Maastunnel. Tot maart 2024 is langs de roltrappen een fototentoonstelling te zien met portretten van Rotterdamse vrouwen en negen objecten uit de historische collectie van Museum Rotterdam. De vrouwen zijn onderdeel van Echt Rotterdams Erfgoed. 

Met de tentoonstelling willen Stichting Wijkcollectie en Museum Rotterdam aandacht geven aan vrouwen die iets betekenen voor de stad. “Het is van alle tijden dat vrouwen minder zichtbaar zijn in het publieke debat en in kunst- en erfgoed collecties. Zodra vrouwen aandacht krijgen voor wat ze doen, cijferen ze zichzelf vaak weg”, vertelt directeur en medeoprichter van Stichting Wijkcollectie Nicole van Dijk. 

Fotograaf Marie Cecile Thijs legde de vrouwen vast samen met een object uit het depot van Museum Rotterdam. Aan de andere kant van de roltrap zie je de vrouwen met hun initiatief.

“Dit is een oproep aan vrouwen om zich te profileren en letterlijk plek in te nemen. Zo wordt de weg vrijgemaakt voor weer andere vrouwen en schrijven zij samen mee aan de geschiedenis van de stad”, aldus Nicole van Dijk.

Meer informatie: Tentoonstelling Vrouwen maken de Stad | Stichting Wijkcollectie. Link opent een externe pagina