Ga naar de hoofdinhoud

Leestijd: 1 min

Evenementenvergunning

Rotterdam is een echte evenementenstad. Vaak is voor een evenement een vergunning nodig. Evenementen zijn activiteiten waar publiek naar toe kan komen. Ze zijn er in vele soorten en maten.

Op deze pagina vindt u alles over vergunningen voor evenementen.

Vraagboom evenementenvergunning

Weten welke vergunning u moet aanvragen voor het organiseren van een evenement? De vraagboom hieronder helpt u om te bepalen of uw evenement een 0-evenement of een A-evenement is.

Voor het organiseren van grootschalige of risicovolle evenementen is altijd een B- of C-evenementenvergunning nodig.

Overige vergunningen en meldingen

Evenementennota’s

In het evenementenbeleid van Rotterdam Festivals en de nota evenementenvergunningen van de gemeente staan de voorwaarden voor evenementen in Rotterdam. De balans tussen levendigheid en een aantrekkelijk woon- en leefklimaat staat hierbij centraal.

Locatieprofielen

Voor de drukste evenementenlocaties zijn locatieprofielen ontwikkeld. Hierin is het aantal evenementen en bezoekers, de maximale geluidsbelasting en rust- en hersteltijden vastgelegd.

Bekijk de locatieprofielen van de evenementenlocaties op Ruimtelijkeplannen.nl. Link opent een externe pagina.

Gebruiks- en omgevingsvergunning

Voor sommige evenementen moet u, naast een evenementenvergunning, ook een Gebruiks- en omgevingsvergunning aanvragen bij de brandweer. Link opent een externe pagina of het Omgevingsloket. Link opent een externe pagina.

Bezwaar

Bent u het niet eens met een verleende evenementenvergunning?
Dan kunt u bezwaar maken of een klacht indienen.