Ga naar de hoofdinhoud

Leestijd: 2 min

Funderingsloket

Bent u eigenaar van een woning die gebouwd is voor het jaar 1970? Dan is de kans groot dat onder uw woning een fundering zit die gemaakt is van houten palen. De fundering zit onzichtbaar onder de grond en draagt uw woning.

Het is belangrijk om te weten of uw houten fundering nog goed en veilig is. Want als die uw woning niet meer kan dragen, kan de woning hier schade door krijgen. Uw woning kan zelfs instorten. De gemeente Rotterdam nodigt u daarom uit om in uw fundering te duiken.

Informatie en hulp

Bij het Funderingsloket van de gemeente Rotterdam kunt u terecht met al uw vragen over funderingsproblemen. In Rotterdam hebben ongeveer 120.000 woningen een fundering van houten palen.

Om woningeigenaren te helpen, geeft de gemeente Rotterdam subsidie voor funderingsonderzoek samen met uw buren. En als funderingsherstel snel nodig is en u krijgt geen financiering bij uw eigen bank, dan kan een funderingslening bij het fonds Duurzaam Funderingsherstel u misschien helpen.

Kijk op duikinjefundering.nl. Link opent een externe pagina voor meer informatie over houten paalfunderingen, funderingsonderzoek en funderingsherstel. Op die website kunt u zelf een postcodecheck doen en uw adres opzoeken op de Funderingskaart. Zo kunt u zelf al veel informatie over uw eigen woning vinden. U vindt daar ook een filmpje met meer uitleg over funderingen.

Meer informatie

U kunt het Funderingsloket per e-mail bereiken op funderingsloket@rotterdam.nl. Link opent een externe pagina. Binnen 5 werkdagen ontvangt u een reactie.

Heeft u een vraag over een bepaalde woning? Wilt u dan het adres en huisnummer er bij schrijven in het onderwerpveld van uw e-mailbericht.