Ga naar de hoofdinhoud

Leestijd: 2 min

Centrum Huiselijk Geweld

In Rotterdam is er nu Filomena, het Centrum voor Huiselijk Geweld en Kindermishandeling. In dit centrum werken meerdere organisaties uit de zorg- en strafketen samen voor en mét gezinnen en/of (ex)partners met veel complexe problemen.

Veel volwassenen en kinderen in Nederland zijn thuis niet veilig. Jaarlijks zijn zo'n 200.000 volwassenen en 119.000 kinderen slachtoffer van huiselijk geweld. Bij 1 tot 3 procent van deze volwassenen en kinderen heeft eerdere hulpverlening niet geholpen. Hierdoor komen zij telkens weer terug in de hulpverlening. Speciaal voor deze gezinnen en/of (ex)-partners is er in Rotterdam Fihet Centrum Huiselijk Geweld & Kindermishandeling.

De gemeente Rotterdam, Veilig Thuis. Link opent een externe pagina en het Zorg- en Veiligheidshuis Rotterdam Rijnmond. Link opent een externe pagina werken samen hard aan het Centrum voor Huiselijk Geweld en Kindermishandeling. Het is inmiddels te vinden aan de Schiedamsedijk 95, in het GGD-gebouw.

Experts van meerdere organisaties werken samen in dit gebouw om de beste hulp te leveren aan slachtoffers, kinderen én plegers. Het doel is om samen met het gezin en/of de (ex)-partner het geweld te stoppen en te zorgen voor blijvende veiligheid.

Samen werken aan een veilige thuissituatie

Rotterdam Rijnmond is een van de twee pilotregio's voor het Centrum Huiselijk Geweld en Kindermishandeling. Het maakt onderdeel uit van het landelijke programma Geweld hoort nergens thuis van de Rijksoverheid. De andere regio is Brabant. Centraal in de nieuwe aanpak staat het integraal samenwerken van de professionele zorg- en strafketen mét het gezin(ssysteem). Het doel is het doorbreken van de geweldssituatie en het zorgen voor duurzame veiligheid.

Meer informatie

Heeft u vragen over het Centrum Huiselijk Geweld & Kindermishandeling? Ga naar de website van het Centrum Huiselijk Geweld en Kindermishandeling. Link opent een externe pagina (chgkrr.nl. Link opent een externe pagina) of Ik zoek Filomena. Link opent een externe pagina.