Ga naar de hoofdinhoud

Leestijd: 2 min

Betaald parkeren Kop van Zuid

Vanaf 1 december 2022 zijn de betaald parkeertijden in de parkeerzones 320, 321 en 322 (Kop van Zuid-Entrepot) en 900 (Veranda) uitgebreid.

Er geldt in de parkeersectoren 32 en 90. Link opent een externe pagina betaald parkeren:

  • van maandag tot en met zaterdag van 9.00 in de ochtend tot 11.00 uur in de avond
  • op zondag van 12.00 's middags tot 11.00 uur in de avond.

Bewoners en ondernemers van deze wijken hebben hierover een brief met informatie ontvangen.

Waarom zijn de betaald parkeertijden uitgebreid?

De gemeente ontvangt al geruime tijd klachten en meldingen uit de wijk dat bewoners met een parkeervergunning in de avond- en nachturen moeilijk een parkeerplaats kunnen vinden in de buurt van de woning.

Wat betekent dat voor de bewoners en ondernemers in deze wijken?

Het uitbreiden van de betaald parkeertijden zorgt ervoor dat er minder auto's van niet-vergunninghouders uit naastgelegen wijken geparkeerd worden. Langere venstertijden stimuleren parkeerders om gebruik te maken van het openbaar vervoer of de fiets. Zo houden we de parkeerplekken zoveel mogelijk vrij voor de bewoners uit de wijk. Dit betekent dat bewoners en ondernemers uit de wijk minder lang hoeven te zoeken naar een beschikbare parkeerplaats. Voor de bewoners en bedrijven met een parkeervergunning heeft deze uitbreiding geen gevolgen.

Als uw bezoek parkeert met de bezoekersparkeervergunning moet u wel rekening houden met de uitbreiding van de betaald parkeertijden. Het aantal uur van de bezoekersparkeervergunning om het bezoek voordelig te laten parkeren blijft gelijk (500 uur). De bezoekersvergunning kan aangevraagd worden via de pagina Bezoekersparkeervergunning.

Wilt u meer weten?

Bezoek de pagina Parkeren voor meer informatie. U kunt ook bellen naar het informatienummer 14 010.

Bekijk de parkeerzones op de kaart:

Accepteer de cookies om deze inhoud te kunnen zien