Ga naar de hoofdinhoud

Leestijd: 3 min

Maatwerk parkeerproducten

De gemeente gaat vanaf april 2024 maatwerk parkeerproducten aanbieden in alle gebieden in Rotterdam waar betaald moet worden voor parkeren. Ook in alle gebieden waar er nog betaald parkeren wordt ingevoerd.

Maatwerk parkeerproducten zijn bedoeld voor vier specifieke doelgroepen in de stad. Deze willen we vanuit een maatschappelijk belang meer vergunningen en een alternatief aanbieden, namelijk de urenvergunning voor bedrijven. 

Wie komt in aanmerking voor maatwerk parkeerproducten?

De vier doelgroepen die onder bepaalde voorwaarden in aanmerking komen voor maatwerk parkeerproducten zijn:

 1.   Sportverenigingen
 2.  Maatschappelijke of religieuze instellingen
 3.  Onderwijs- en kinderopvangorganisaties
 4.  Zorgaanbieders

Derde parkeervergunning voor bewoners met drie auto’s op hetzelfde adres in Pendrecht, Wielewaal, Zuidwijk, Zuiderpark, Lombardijen en IJsselmonde. 
In deze wijken is kortgeleden betaald parkeren ingevoerd of gaat dit binnenkort gebeuren.

De derde parkeervergunning kan in de eerste twee jaar na invoering van betaald parkeren in bovenstaande wijken aangevraagd worden. Na deze tijd blijft de derde parkeervergunning geldig, maar kan niet meer aangevraagd worden. 

Urenvergunning

Ondernemers en bestuurders kunnen ook een urenvergunning aanvragen. Deze urenvergunning is in bepaalde situaties flexibeler en/of goedkoper dan een bedrijfsparkeervergunning. Medewerkers, leden of vrijwilligers kunnen zich op de uren dat zij willen parkeren aan- en afmelden via de app Rotterdam Bezoekers parkeren. Wilt u meer informatie over de aanvraag urenvergunning voor bedrijven, kijk dan op Rotterdam.nl/urenvergunning

Bent u medewerker, vrijwilliger of lid bij een organisatie die een urenvergunning heeft en wilt u een machtiging aanvragen? Kijk dan Rotterdam.nl/machtiging-urenvergunning-aanvragen.

Accepteer de cookies om deze inhoud te kunnen zien

Stop & Sport

Bij een aantal (clusters van) sportverenigingen wordt een zogenaamde Stop & Sport regeling toegepast. Leden en bezoekers van deze sportvereniging kunnen maximaal 3 uur voor de helft van het normale tarief parkeren. Dit geldt van maandag tot en met vrijdag van 15.00 uur 23.00 uur en op zaterdag en zondag de hele dag. Hier ziet u de planning. 

 • Parkeerterrein bij Sporthal De Enk: kwartaal 2, 2024
 • Parkeerterrein bij Sporthal De Wielewaal: kwartaal 2, 2024
 • Piekstraat rondom nummer 45: kwartaal 2, 2024
 • Parkeerplaats Mevlanaplein: kwartaal 2, 2024
 • Spaanseweg vanaf kruising met Horvathweg tot aan kruising met Laanslootseweg: kwartaal 2, 2024
 • Oldegaarde vanaf kruising met Kerkwervesingel tot en met kruising met Vaanweg: kwartaal 3, 2024
 • Olympiaweg vanaf rotonde Smeetslandseweg tot aan het viaduct (parkeerplaatsen langs de weg + parkeerterreinen): kwartaal 1, 2025
 • Zuiderparkweg ter hoogte van nummer 602 : nog te bepalen
 • Parkeerterrein bij sportcentrum De Wilgenring: nog te bepalen

Komt u in aanmerking voor een maatwerk parkeerproduct?

Vanaf 1 april 2024 kunt u een aanvraag doen voor een maatwerk parkeerproduct. De extra vergunningen en de urenvergunning zijn aan te vragen als u tot een van de vier doelgroepen behoort. Wilt u weten of u tot deze doelgroep behoort en of u aan de voorwaarden voldoet? Vul hieronder de vragenlijst in.

Wat zijn de kosten voor een maatwerk parkeerproduct?

Het aanvragen van een maatwerk parkeerproduct kost u niets. De kosten voor de parkeervergunning bedragen € 47,30 per maand in 2024 en zijn gelijk aan de kosten voor een parkeervergunning voor bedrijven. De urenvergunning is gratis. U betaalt enkel voor het gebruik (12 cent per 10 minuten).