Ga naar de hoofdinhoud

Leestijd: 2 min

Asbest

Asbest is een gevaarlijk materiaal. U mag asbest niet bewerken, verwerken of in voorraad houden sinds juli 1993.

Als er nog asbest in uw woning zit, kunt u dit in sommige gevallen zelf weghalen en anders weg laten halen door een deskundig asbestverwijderingsbedrijf.

Asbestdaken

Veel daken in Rotterdam bevatten asbesthoudende golfplaten. Soms ontstaat er slijtage door de weersinvloeden. Het gebeurt steeds vaker dat de daken niet meer bestand zijn tegen storm. Hierdoor kan er een situatie ontstaan die schadelijk is voor de gezondheid en onveilig is voor de leefomgeving. In dat geval is het nodig om het asbest te verwijderen.

Hoe weet u of u asbest heeft op uw dak?

Om te achterhalen of u mogelijk asbesthoudende golfplaten heeft op uw dak, moet u de volgende vragen beantwoorden:

Wat moet u doen?

Heeft u een gebouw of schuur in uw perceel waar mogelijk een asbesthoudend dak op aanwezig is? Gaat het om een oppervlakte van minder dan 35 m2 en er is geen schade, dan mag u het zelf verwijderen en inleveren bij de milieustraat. Op de website van DCMR kunt u lezen hoe u dit doet.

Voor golfplaten die meer dan 35 m2 in beslag nemen, of die beschadigd zijn, moet u een gecertificeerd bedrijf raadplegen. Dat kan via Ascert.

Meer informatie

Voor meer informatie over asbest kunt u terecht op de website van DCMR. Link opent een externe pagina. Voor specifieke vragen kunt u contact opnemen met één van de asbestdeskundigen van DCMR via telefoonnummer 010 2468 656.