Ga naar de hoofdinhoud

Leestijd: 2 min

Kop Dakpark

Gemeente Rotterdam, Woonstad Rotterdam, het Spaanse architecten bureau H3O en het Nederlandse architectenbureau INBO slaan de handen ineen voor het bouwen van 154 woningen en 1000 m² aan bedrijfsruimte.

De Kop van het Dakpark aan de Vierhavenstraat zal worden gesierd met een innovatief gebouw die mens, natuur en omgeving samenbrengt. Het gebouw zal uit een winkel plint bestaan, met daarboven 65 sociale en 89 middenhuurwoningen. Daarnaast zorgt het unieke ontwerp voor een bijzondere samenhang tussen Delfshaven en het Merwe-Vierhavengebied.

Afbeelding van H3O
Het innovatieve gebouw dat aan de Kop van het Dakpark komt.

Ontwerp van het Dakpark

Het Spaanse architectenbureau H3O maakte het winnende ontwerp tijdens een wedstrijd van de 'Europan' (editie 15 - 2019). Europan is een platform voor jonge professionals in stedenbouw, landschap en architectonisch ontwerp jonger dan 40 jaar. Ieder jaar zet Europan een wedstrijdvraag uit en de Kop van het Dakpark was één van de locatie waar de deelnemende architecten een ontwerp voor konden inleveren.

'Het hoofdthema van ons project is het bedenken van een duurzame en duurzame sociale en ecologische structuur voor alle mogelijke toekomstige menselijke en niet-menselijke werkelijkheden en gevoeligheden. Hybride Parlement fungeert als manifest van de Omgevingsvisie (productieve, inclusieve, circulaire, gezonde en compacte stad).' - Joan Gener González, Adrià Orriols Camps en Miquel Ruiz Planella (H3O).

Accepteer de cookies om deze inhoud te kunnen zien

Partnerschap

Tijdens deze wedstijd heeft de gemeente Rotterdam, samen met ontwikkelaars en Woonstad Rotterdam een partnerschap opgezet. Na de wedstrijd heeft het Nederlandse architectenbureau INBO samen met H3O het winnende ontwerp verder uitgewerkt.

Foto's en impressies

Impressie Vierhavenstraat
Impressie Vierhavenstraat
Een plaategrondje waarop te zien is hoe Kop Dakpark In verbinding staat met de omgeving
Foto: H3O

Meer informatie

Heeft u vragen of opmerkingen over de ontwikkelingen van de Kop van het Dakpark? Bezoek dan de projectwebsite van Woonstad Rotterdam de Kop van het Dakpark.