Ga naar de hoofdinhoud

Leestijd: 2 min

Hoogbouwvisie

U bent van plan om een hoog gebouw te bouwen in Rotterdam. In de Hoogbouwvisie 2019 leest u wat de regels hiervoor zijn.

De regels zijn bedoeld om ontwikkelaars en architecten richtlijnen te geven voor het ontwikkelen van hoogbouw. Waar moet een gebouw aan voldoen? Wat is de maximale hoogte? In welke gebieden is hoogbouw toegestaan?

Dit zijn de belangrijkste punten die in de Hoogbouwvisie 2019 naar voren komen:

Stad: hoger en meer ruimte

De hoogbouwzone voor de binnenstad loopt van Centraal Station tot aan de Wilhelminapier. Pompenburg en de omgeving Rijnhaven horen er ook bij. Bouwen is mogelijk tot 250 meter. Ook zijn er drie andere gebieden waar hoogbouw is toegestaan tot 150 meter: Feyenoord City, Hart van Zuid en de Alexanderknoop (tot maximaal 150 meter).

Straat: bruisende begane grond

De hoogbouwvisie 2019 gaat niet alleen om de gebouwen zelf, maar ook om de maatschappelijke functie. De omgeving moet profijt hebben van de nieuwe projecten en er moet leven zijn op straat.

Gebouw: ontmoeting en veiligheid

In deze visie staan ook maatregelen om te zorgen voor minder anonimiteit.  Zoals de inrichting van een lobby met een gastvrouw waar u moet overstappen in een lift als u vanuit de parkeergarage komt. Of een gezamenlijke daktuin. Het gaat erom dat men elkaar tegenkomt. Dat zorgt voor meer levendigheid en minder anonimiteit.

Accepteer de cookies om deze inhoud te kunnen zien