Ga naar de hoofdinhoud

Leestijd: 1 min

Afrikaanderwijk

De Afrikaanderwijk is een levendige woonwijk met de Afrikaandermarkt als kloppend hart. De woonwijk is ontstaan toen rond 1900 de havens op Zuid werden gegraven. Het Afrikaanderplein was begin vorige eeuw de basis van voetbalclub Feyenoord.

Uw wijk heeft een wijkraad. Via de wijkraad kunnen bewoners, organisaties en ondernemers bij de gemeente aandacht vragen voor dingen die zij belangrijk vinden in de wijk. Wat de wijkraad allemaal kan doen leest u op de pagina Wijkraden.

Groepsfoto wijkraad Afrikaanderwijk
De wijkraad verzamelt ideeën en maakt plannen. Foto: RiKo-Vision.

Een leuk idee? Vraag subsidie aan

Als u een leuk idee voor de buurt heeft, kunt u hiervoor subsidie aanvragen. Dit doet u door een bewonersinitiatief in te dienen.

Een bewonersinitiatief gaat altijd om een plan van, voor en door bewoners, verenigingen, ondernemers of stichtingen. Het kan van alles zijn, zolang de wijk er maar leuker, mooier of beter van wordt. U dient uw plan in via Mijn.Rotterdam.nl. Link opent een externe pagina.

Heeft u hulp nodig? De Wijknetwerker van de gemeente staat voor u klaar om u te helpen. Bel: 14 010. Of loop binnen bij het Huis van de Wijk of de Wijkhub.

Kijk voor meer informatie op Mijn Rotterdam. Link opent een externe pagina.

Meer informatie

Heeft u vragen of wilt u meer weten over de ontwikkelingen in de Afrikaanderwijk? Neem dan contact op met gebiedsnetwerker Jurick Sloop. Link opent een externe pagina, telefoon 06 233 077 39.

Wilt u iets melden of heeft u een vraag aan de gemeente? U kunt ons altijd bereiken:

U kunt de wijkraad bereiken via e-mail. Link opent een externe pagina, telefoon 14 010 of per brief: Wijkraad Afrikaanderwijk, Postbus 70012, 3000 KP Rotterdam.