Lekker Fit
Gepubliceerd op: 14-03-2019
Geprint op: 26-11-2022
https://www.rotterdam.nl/wonen-leven/lekker-fit/
Ga naar de hoofdinhoud

In Nederland hebben 1 op de 7 tot 8 kinderen overgewicht. In sommige wijken in Rotterdam hebben zelfs 1 op de 4 kinderen overgewicht.

De gemeente wil daar iets aan doen. Het overgewicht onder de Rotterdamse jeugd ligt hoger dan het landelijk gemiddelde. Per wijk zijn er grote verschillen.

Aanpak

In 2005 is de Lekker Fit!-aanpak gestart. Met Lekker Fit! leren kinderen wat gezond gedrag is. En waarom het belangrijk is om gezonde keuzes te maken. Zo willen we van die gezonde leefstijl een gewoonte maken. Kinderen hebben hier hun leven lang plezier van. Want een ongezonde leefstijl heeft (als ze ouder zijn) allerlei negatieve gevolgen. Zoals meer kans op diabetes, hart- en vaatziekten en gewrichtsklachten.

Er is een Lekker Fit!-aanpak voor basisscholen, kinderdagverblijven en een Lekker Fit!-wijkaanpak. Daarvoor werken we samen met allerlei partners in de wijk, zoals Huizen van de Wijk en speeltuin- en sportverenigingen.

Helpt u mee om Rotterdamse kinderen Lekker Fit! te maken?

Lekker Fit! daagt Rotterdammers uit om kinderen veel gezonde keuzes te bieden. Iedereen kan helpen. Zo kunnen sportverenigingen hun kantines gezonder maken. Kunnen basisscholen het aanbod van Schoolsport 010 gebruiken. En kunt u met uw eigen kind of met andere kinderen en jongeren praten over een gezonde leefstijl. Ouders, zorgprofessionals, leraren op school of bij de sportvereniging, vrijwilligers en ondernemers, helpt u mee?

Voeding, beweging en ontspanning

Ga samen met ons aan de slag om jonge Rotterdammers gezonder en actiever te laten leven. Lekker Fit! richt zich op de thema’s beweging, voeding en ontspanning. Per thema leggen we uit waarom dat onderwerp belangrijk is voor fitte kinderen en jongeren en hoe u hiermee kunt helpen.

Beweging

Lekker Fit! stimuleert kinderen om regelmatig en voldoende te bewegen. Dit zorgt voor een betere ontwikkeling van de motoriek en coördinatie van kinderen. En kinderen worden fitter en krijgen daardoor ook meer zelfvertrouwen.

Bekijk de speciale Lekker Fit! pagina over beweging.

Voeding

Voeding heeft invloed op je gezondheid en je gewicht. Kinderen en jongeren kunnen beter hun aandacht ergens bijhouden, bijvoorbeeld op school, als ze gezond eten en genoeg (water) drinken.

Bekijk de speciale Lekker Fit! pagina over voeding.

Ontspanning

Net als gezonde voeding en beweging, hoort ook ontspanning bij gezond leven. Elke dag tijd nemen om te ontspannen, moet net zo gewoon worden als elke dag gezond eten en drinken en bewegen.

Bekijk de speciale Lekker Fit! pagina over ontspanning.

Meer informatie

Doe ook mee met Lekker Fit!

Wilt u zich aansluiten bij Lekker Fit!, meedoen met een bestaand plan of heeft u zelf een leuk idee? Of heeft u een vraag over onze hulpmiddelen? Neem dan contact met ons op. Dit kan door:

Kijk voor vacatures bij Lekker Fit! op Werken voor Rotterdam.