Klein chemisch afval
Gepubliceerd op: 15-12-2016
Geprint op: 23-03-2019
https://www.rotterdam.nl/wonen-leven/klein-chemisch-afval/
Spring naar het artikel

Klein Chemisch Afval (KCA) moet u apart inleveren om het veilig te kunnen verwerken. Onder KCA vallen producten die u thuis gebruikt en gevaarlijk zijn voor het milieu als u ze zomaar weggooit of door de gootsteen of het toilet spoelt.

Van batterijen, verfresten en bestrijdingsmiddelen is het duidelijk dat het om chemisch afval gaat, maar wist u dat een energiezuinige lamp daar ook onder valt? Ook accu’s, gasflessen, brandblusapparatuur en (olie)vaten vallen onder chemisch afval. Wilt u precies weten wat klein chemisch afval is, bekijk dan de lijst met voorbeelden (pdf).

Waar inleveren

U kunt uw klein chemisch afval altijd inleveren bij de milieuparken en vaak ook bij de winkel waar u het product gekocht heeft. De doe-het-zelf winkel neemt bijvoorbeeld verfresten in, de fotozaak zamelt lege batterijen in. Apothekers zijn niet verplicht kosteloos medicijnen en medisch afval in te nemen. Inwoners van Rotterdam kunnen klein chemisch afval gratis inleveren bij het milieupark.

Voor gebied Rozenburg gelden mogelijk andere regels. Kijk voor meer informatie op de website van Irado.

Meer informatie

Ziet u klein chemisch afval op straat of in het groen, dan stelt de gemeente het op prijs als u hiervan een melding over de buitenruimte maakt (kies de categorie gevaarlijk straatafval).