Klein chemisch afval
Gepubliceerd op: 15-12-2016
Geprint op: 07-10-2022
https://www.rotterdam.nl/wonen-leven/klein-chemisch-afval/
Ga naar de hoofdinhoud

Klein Chemisch Afval (KCA) moet u apart inleveren. Want alleen dan kan het veilig verwerkt worden.

Van batterijen, verfresten en bestrijdingsmiddelen is vaak bekend dat het om chemisch afval gaat. Gooi ze niet in de gootsteen of het toilet, want ze zijn slecht voor het milieu. Wist u dat een energiezuinige lamp daar ook onder valt? Ook accu’s, gasflessen, brandblusapparatuur en (olie)vaten zijn chemisch afval. Wilt u weten of uw afval klein chemisch is? U kunt dat opzoeken in de Afvalscheidingswijzer.

Waar inleveren

U kunt al uw klein chemisch afval en oude medicijnen gratis inleveren bij de milieuparken en vaak ook bij de winkel waar u het product gekocht heeft. Gooi ze niet in de gootsteen of het toilet, want ze zijn slecht voor het milieu. Resten van medicijnen zijn moeilijk uit het water te zuiveren. De doe-het-zelf-winkel neemt bijvoorbeeld verfresten in, de fotozaak zamelt lege batterijen in. Apothekers zijn niet verplicht om kosteloos uw oude medicijnen en medisch afval in te nemen. Vraag bij uw apotheker na of zij oude medicijnen en medisch afval innemen, breng het anders naar het milieupark.

Voor Rozenburg gelden mogelijk andere regels. Kijk voor meer informatie op de website van Irado.

Meer informatie

Ziet u klein chemisch afval op straat of in het groen? Maak hiervan dan een melding bij de gemeente (kies de categorie 'Gevaarlijk (straat)afval').