Groenmakelaar
Gepubliceerd op: 19-11-2019
Geprint op: 15-08-2020
https://www.rotterdam.nl/wonen-leven/groenmakelaar/
Spring naar het artikel

De groenmakelaar zorgt ervoor dat uw vraag bij de juiste persoon of afdeling van de gemeente terecht komt. Ook houdt de groenmakelaar in de gaten dat u een snel antwoord krijgt op uw vraag.

Het lukt soms niet om voor een vraag op het gebied van groen de juiste afdeling of persoon binnen de gemeente te vinden. Wilt u weten waar u terecht kunt met uw vraag? Kijk dan eerst bij de informatie over het digitale informatiepunt, het groenloket. Mocht uw vraag daar niet beantwoordt worden, stel uw vraag aan de groenmakelaar. Stuur een e-mail naar groenmakelaarMO@rotterdam.nl

Duurzaam

Groeninitiatieven dragen bij aan veel doelen van de gemeente. Groen is goed voor een aantrekkelijke, duurzame woonomgeving. Groen vormt een basis voor een gezonde leefstijl. En leren over groen en duurzaam is bij Natuur- en Milieueducatie een belangrijk onderwerp. Daarom zijn verschillende afdelingen van de gemeente betrokken bij het helpen van groeninitiatieven.

Externe partijen

In Rotterdam is er steeds meer samenwerking tussen groeninitiatieven. Hieruit is onder andere de Vereniging Groen 010 ontstaan. De groenmakelaar kan u in contact brengen met Groen010 en met andere (samenwerkende) groeninitiatieven.

Groenloket

Het groenloket van de gemeente is nog in ontwikkeling. De komende tijd wordt de informatie van het groenloket aangevuld. Hieronder de beschikbare informatie.

Subsidies

Voor het aanvragen van subsidie voor een educatieve activiteit op het gebied van natuur- en milieueducatie:

Vraag subsidie aan voor de aanleg van een groen dak:

Hier kunt u subsidie aanvragen voor als u een innovatief idee heeft voor het oplossen van maatschappelijke vraagstukken:

U kunt subsidie aanvragen voor (welzijns)activiteiten die gericht zijn op het vergroten van de samenredzaamheid en/of zelfredzaamheid van Rotterdammers. En/of het creëren van een kansrijke, veilige buurt en opvoedomgeving voor kinderen en jongeren die in Rotterdam wonen:

Voor bewonersinitiatieven kunt u terecht bij uw gebiedscommissie:

U kunt subsidie van de gemeente krijgen als u maatregelen neemt waardoor Rotterdam beter is voorbereid op extreme weersomstandigheden:

Ga voor groen

Wilt u zelf iets doen om uw buurt groener te maken, kijk dan op een van onderstaande pagina’s.

Voor al uw vragen over wat u kan doen om uw omgeving groener te maken:

Voor al uw vragen over zelfbeheer van groen in uw buurt en voor het aanvraagloket kunt u terecht op deze pagina’s:

Heeft u een vraag over het groenblauwe schoolpleinen project, kijk op deze pagina:

Meer informatie

Wilt u weten waar u terecht kunt met uw vraag? Kijk dan eerst bij de informatie over het digitale informatiepunt, het groenloket. Vindt u daar het antwoord niet? Stel uw vraag dan aan de groenmakelaar, stuur een e-mail naar groenmakelaarMO@rotterdam.nl

\