Ga naar de hoofdinhoud

Leestijd: 2 min

Initiatief indienen

Iedereen met mooie plannen voor Rotterdam kan een initiatief indienen bij het Initiatievenloket. U moet uw plan wel zelf willen uitvoeren. U kunt ook een initiatief indienen als u nog advies, ondersteuning of subsidie nodig hebt. Dien hier uw initiatief in.

Als bewoner kunt u uw initiatief met DigiD en zonder DigiD indienen. Als bedrijf kiest u voor indienen met eHerkenning. Kiest u voor indienen zonder DigiD? Dan moet u het formulier in 1 keer invullen, omdat uw antwoorden in de tussentijd niet worden opgeslagen.

Indienen met DigiD. Link opent een externe paginaIndienen zonder DigiD. Link opent een externe paginaIndienen met eHerkenning. Link opent een externe pagina

Voor wie is het

  • bewoners
  • stichtingen
  • ondernemers
  • vastgoedontwikkelaars

Alle soorten initiatieven zijn welkom

Het initiatief kan met allerlei onderwerpen te maken hebben. Denk bijvoorbeeld aan recreatie, bouwen of wonen, onderwijs, maatschappelijk of kunst en cultuur. Ga voor inspirerende ideeën naar Voorbeelden initiatieven | Rotterdam.nl. Link opent een externe pagina

Meesturen

Het helpt de gemeente als u bij het indienen al zo veel mogelijk relevante informatie meestuurt. Denk aan een projectplan of een begroting.

Wilt u iets bouwen of heeft uw initiatief te maken met wonen? Dan moet u een ruimtelijk plan uploaden tijdens het indienen. Zorg ervoor dat u die van tevoren alvast regelt.

Kosten

Het indienen van een initiatief is gratis.
Als u later in het proces een vergunning moet aanvragen, kost dat misschien wel geld. 

Hoelang duurt het

Binnen 2 weken krijgt u een mail van iemand van de gemeente. Of u wordt gebeld. We vragen dan misschien om extra informatie of uitleg. U krijgt ook te horen hoe het proces er voor uw initiatief uit gaat zien. Omdat elk initiatief anders is, weten we nog niet hoelang het duurt voordat u een reactie krijgt op uw initiatief.

Contact

Veelgestelde vragen