Ga naar de hoofdinhoud

Leestijd: 2 min

CityLab010

Hebt u een idee dat Rotterdam socialer, groener of veiliger maakt? CityLab010 ondersteunt ook in 2024 weer vernieuwende initiatieven die een positieve bijdrage leveren aan Rotterdam(mers). Initiatiefnemers maken kans op een startbudget.

Hebt u een goed idee dat Rotterdam socialer, groener of veiliger maakt? Dien dan nu uw plan in voor 2024 op CityLab010. Link opent een externe pagina! Goede plannen worden ondersteund met advies, kennis, een netwerk van partners en mogelijk een startersbudget van maximaal 50.000 euro. In totaal is er 1 miljoen euro beschikbaar.

Hoe werkt CityLab010?

Maak een account aan. Link opent een externe pagina op CityLab010 (of log in. Link opent een externe pagina wanneer u al een account hebt), stuur een samenvatting van uw plan op en ga in gesprek met een CityLab010 adviseur. De CityLab010 adviseur kan u helpen om uw plan verder uit te werken. Het (verplichte) format Projectplan CityLab010 helpt hierbij. 

Na de zomer kan u met het (concept) projectplan onder de arm meedoen aan het ondersteuningstraject om uw projectplan te verbeteren. U kan meedoen aan workshops, webinars en inspirerende events om uw plan beter te maken. Houd de agenda op Citylab010.nl. Link opent een externe pagina in de gaten voor alle data. 

Partners CityLab010

CityLab010 heeft een aantal partners om u te helpen bij uw projectplan. Maak optimaal gebruik van de kennis van deze partners! Bijvoorbeeld voor het vinden van co-financiering, het bepalen van uw doelgroep of juridische zaken. De CityLab partners zijn: Rabobank, Hogeschool Rotterdam Business School (HRBS), Het Onderzoekshuis, Voor Goed Impact Agency, Ploum,  Greenchoice en de Erasmus Universiteit.

Aanvragen startbudget

Met het definitieve projectplan vraagt u in het najaar via het subsidieloket van de gemeente Rotterdam een startbudget aan. Daar leest u ook meer over de voorwaarden van de CityLab010-subsidieregeling. 

Let op: u kan alleen een startbudget aanvragen met een projectplan dat is aangemaakt via uw account op Citylab010.nl. Link opent een externe pagina.

Een stadsjury bepaalt welke plannen een startbudget krijgen.

Stadsjury

De Stadsjury van CityLab010 bestaat uit 12 Rotterdammers met hart voor de stad en kennis van zaken. Zij hebben de belangrijke taak om de ingediende CityLab010-initiatieven te beoordelen en het college te adviseren welke plannen een startbudget krijgen.

Meer informatie

Het team van CityLab010 is te bereiken via e-mail citylab010@rotterdam.nl. Link opent een externe pagina. Meer informatie vindt u op Citylab010.nl. Link opent een externe pagina. CityLab010 is een samenwerkingsprogramma tussen de gemeente Rotterdam en een aantal maatschappelijk betrokken partners. 

Samen maken we van Rotterdam een nog sterkere stad!