Ga naar de hoofdinhoud

Leestijd: 2 min

CityLab010

Hebt u een idee dat Rotterdam socialer, groener of veiliger maakt? CityLab010 ondersteunt ook in 2023 weer vernieuwende initiatieven die een bijdrage leveren aan Rotterdam(mers). Initiatiefnemers maken kans op een startbudget tot 50.000 euro. In totaal is er 1 miljoen euro beschikbaar.

Deelname aan de ronde van CityLab010 in 2023 is niet meer mogelijk. Je kon een aanvraag indienen tot 1 september 23.59 uur.

Heb je een idee voor de volgende ronde van Citylab010? En wil je alvast even sparren? Kijk dan op CityLab010 - Contact. Link opent een externe pagina welke CityLab010 adviseur je daar het beste voor kan benaderen. We denken graag mee!
Naast het ontvangen van een startbudget kan het team CityLab010 u ook ondersteunen met advies, kennis en een netwerk van partners.

Voldoet uw initiatief aan de volgende punten?

  • Mijn initiatief is vernieuwend en dit product, deze dienst of activiteit komt nog niet voor (in een deel van) van Rotterdam.
  • Mijn initiatief biedt een maatschappelijke bijdrage aan Rotterdam(mers) en maakt de stad groener, socialer of veiliger.
  • Het lukt me om uiterlijk 1 september 2023 een aanvraag in te dienen met een sluitende begroting, plan van aanpak, planning en andere relevante onderdelen.
  • De activiteiten waar ik het startbudget voor wil gebruiken starten in 2024. De voorbereiding vindt mogelijk wel al eerder plaats.

- dan bent u mogelijk een match met CityLab010!

Netwerken, webinars, events en workshops

Het hele jaar door organiseren we zelf inspirerende bijeenkomsten. Of sluiten we aan op andere inspirerende bijeenkomsten. Houd de agenda op citylab010.nl. Link opent een externe pagina in de gaten voor alle data.

Partners CityLab010

Maak optimaal gebruik van de kennis van de partners. Bijvoorbeeld over het vinden van co-financiering, het bepalen van uw doelgroep of juridische zaken. Onze partners: Rabobank, Hogeschool Rotterdam Business School (HRBS), Het Onderzoekshuis, Voor Goed Impact Agency, Ploum, Mazars, Greenchoice en de Erasmus Universiteit.

Stadsjury

De Stadsjury van CityLab010 bestaat uit 12 Rotterdammers met hart voor de stad en kennis van zaken. Zij hebben de belangrijke taak om de ingediende CityLab010-initiatieven te beoordelen en het college te adviseren welke plannen een startbudget krijgen.

Mijlpalen 2023 om rekening mee te houden 

  • 15 juli: subsidieloket open 
  • 1 september: deadline indienen definitieve aanvraag via subsidieloket
  • november: beoordeling Stadsjury 
  • februari 2024: toekenning startbudgetten
Citylab010. Foto: Eric Fecken
CityLab010 Netwerkevent 17 mei 2023. Foto: Eric Fecken

Meer informatie

Het team van CityLab010 is te bereiken via e-mail citylab010@rotterdam.nl. Link opent een externe pagina. Meer informatie vindt u op citylab010.nl. Link opent een externe pagina. CityLab010 is een samenwerkingsprogramma tussen de gemeente Rotterdam en een aantal maatschappelijk betrokken partners. Samen maken we van Rotterdam een nog sterkere stad!