Chip uw kat
Gepubliceerd op: 28-09-2018
Geprint op: 18-08-2022
https://www.rotterdam.nl/wonen-leven/chip-uw-kat/
Ga naar de hoofdinhoud

De 'chip gratis uw kat' actie is helaas afgelopen.

U kunt nog steeds via uw dierenarts een afspraak maken en (tegen betaling) uw kat laten voorzien van een chip. Dat blijft verstandig om te voorkomen dat uw kat zoekraakt en zijn weg naar huis niet meer kan vinden.

Als uw kat een chip heeft en geregistreerd is, vergroot het de kans aanzienlijk dat hij weer bij u wordt teruggebracht als hij gevonden is. Ook al is dat ver van huis. Dankzij de chip werden in 2020 ruim 48.000 katten in Nederland weer herenigd met hun baasje. Dat is 77% van het totaal aantal vermiste katten. Van de ongechipte katten werd 22% herenigd met hun baasje.

Ook binnenkatten

Ook voor katten die normaal gesproken binnenshuis leven, is het belangrijk dat ze gechipt en geregistreerd zijn. Als zulke katten per ongeluk op straat belanden, hebben zij minder oriëntatie-vermogen dan buitenkatten. Zij hebben dus extra moeite om de weg terug naar huis te vinden en lopen meer kans zoek te raken.

Wat als u een kat gevonden heeft?

Als u een kat heeft gevonden kunt u bij ieder dierenasiel en dierenarts de chip uit laten lezen. Op die manier kan de kat weer bij zijn baasje teruggebracht worden

Meer informatie

Een chip is iets groter dan een rijstkorrel en wordt ter hoogte van de schouderbladen onder de huid ingebracht. Uw kat ervaart een klein prikje, maar na plaatsing voelt uw dier hier niks meer van.

Iedere chip bevat een uniek registratienummer dat gekoppeld wordt aan uw gegevens. Elk asiel en elke dierenarts in Nederland kan de chip uitlezen. Hierdoor kan uw kat altijd weer naar u teruggebracht worden.

Kijk voor meer informatie over chippen en registreren op de website van het LICG.