Laat gratis uw kat chippen
Gepubliceerd op: 28-09-2018
Geprint op: 22-11-2018
https://www.rotterdam.nl/wonen-leven/chip-uw-kat/
Spring naar het artikel

Laat gratis uw kat chippen en registreren in november. Mocht uw kat ooit vermist raken, dan weet u zeker dat u herenigd wordt als hij gevonden is. Ook al is dat ver van huis.

Voor het derde jaar op rij slaan de Dierenbescherming en gemeente Rotterdam de handen ineen en bieden deze gratis chip-actie voor alle Rotterdamse katteneigenaren aan. Dierenartsen in Rotterdam werken belangeloos mee aan de chip-actie. Vorig jaar zijn ruim 60.000 katten op straat gevonden. Alleen als de katten zijn gechipt, kunnen de eigenaren worden gevonden.

Hoe werkt het?

Minimax (de dierenartsen van Dierenbescherming voor minima) en verschillende andere dierenartsen in Rotterdam chippen uw kat in november geheel kosteloos. Welke dierenartsen dat zijn, ziet u onderaan deze pagina. U kunt één van de deelnemende dierenartsen bellen om een afspraak te maken.

Voor wie en wanneer?

Let op: alleen Rotterdamse katten kunnen meedoen aan de actie. De dierenarts vraagt u daarom om een ID. De actie loopt van 1 t/m 30 november. Voor de actie geldt: als de chips op zijn, stopt de actie eerder dan 30 november. Wees er dus snel bij! Vorig jaar was de actie een succes en hebben 1.141 Rotterdamse katten een chip gekregen.

Ook binnenkatten

Ook voor katten die normaal gesproken binnenshuis leven, is het belangrijk dat ze gechipt en geregistreerd zijn. Als zulke katten per ongeluk op straat belanden, hebben zij minder oriëntatie-vermogen dan buitenkatten. Zij hebben dus extra moeite om de weg terug naar huis te vinden en lopen meer kans zoek te raken.

Waar kunt u uw kat laten chippen?

Voor dierenartsen

Alle dierenartsen in Rotterdam kunnen deelnemen aan deze actie. Wilt u zich nog aanmelden? Bel ons dan op 14 010.

Meer informatie

Een chip is iets groter dan een rijstkorrel en wordt ter hoogte van de schouderbladen onder de huid ingebracht. Uw kat ervaart een klein prikje, maar na plaatsing voelt uw dier hier niks meer van.

Iedere chip bevat een uniek registratienummer dat gekoppeld wordt aan uw gegevens. Elk asiel en elke dierenarts in Nederland kan de chip uitlezen. Hierdoor kan uw kat altijd weer naar u teruggebracht worden.

Ook voor honden is het overigens belangrijk dat zij zijn gechipt en geregistreerd. Kijk op LICG voor meer info over chippen en registreren.