Ga naar de hoofdinhoud

Leestijd: 2 min

Visvergunning

Als u ergens wilt vissen, heeft u een schriftelijke toestemming nodig van de eigenaar van het water. Voor het vissen in Rotterdams openbaar water hebben we dit geregeld met de Rotterdamse Hengelvergunning.

Voor het vissen in de Rotte heeft u een speciale toestemming nodig, Dagvergunning De Rotte. Verderop op deze pagina leest u hoe u deze haalt.

Waar kan ik vissen in Rotterdam?

Op de kaart hieronder ziet u in het donkerblauw waar u met de Rotterdamse Hengelvergunning mag vissen. 

Accepteer de cookies om deze inhoud te kunnen zien

In de Kralingse Plas en de Bergse Voor- en Achterplas mag u alleen vissen in delen die eigendom zijn van de gemeente. Wilt u vissen in het havengebied? In de voorschriften van de Hengelvergunning leest u in welke havens u mag vissen. Vissen mag alleen vanaf de openbare walkant.

Waar haal ik de Rotterdamse Hengelvergunning?

De Hengelsportvereniging Groot Rotterdam. Link opent een externe pagina geeft de Rotterdamse Hengelvergunning uit. Deze kost € 5. U kunt hem bij verschillende hengelsportzaken in en rond Rotterdam kopen, of digitaal via de website van Groot Rotterdam.  

Waar haal ik een speciale toestemming voor de Rotte?

Toestemming verkrijgen voor het vissen in de Rotte, inclusief de Rottemeren, kan ook bij Hengelsportvereniging Groot Rotterdam. Dit kunt u op 2 manieren doen: door een Dagvergunning De Rotte aan te schaffen, of door lid te worden van de hengelsportvereniging.

Meer informatie

Heeft u algemene vragen over het vissen in Rotterdam? Stuur dan een e-mail naar het Waterloket. Link opent een externe pagina.