Bergpolder - Blijdorp - Liskwartier
Gepubliceerd op: 15-12-2016
Geprint op: 27-09-2022
https://www.rotterdam.nl/wonen-leven/bergpolder-blijdorp-liskwartier/
Ga naar de hoofdinhoud

Deze wijken kenmerken zich door het vele groen. Er zijn veel parkjes en mooie geveltuinen. De meest bekende plek is het Vroesenpark. Je kunt hier heerlijk wonen en bent binnen een paar minuten in hartje centrum van de stad.

De leden van de wijkraad Bergpolder - Blijdorp - Liskwartier halen op wat er leeft in de buurt. Op straat, tijdens bijeenkomsten of online. Ze zorgen ervoor dat iedereen die dat wil kan meedenken. Bijvoorbeeld over meer groen, veiligheid, speelplekken of fietspaden. De wijkraad verzamelt de ideeën en maakt plannen - samen met bewoners, wijkorganisaties en de gemeente. Al deze plannen schrijven ze op in het wijkakkoord. Dit wijkakkoord wordt onder andere door de gemeente uitgevoerd. De wijkraad kijkt mee of dit ook echt gebeurt; en adviseert de gemeente over alles dat voor de wijken van belang is. Lees meer op de pagina Wijkraden.

Nieuws

Meer nieuws over uw wijk? Meld u aan voor de wijknieuwsbrief. Elke twee weken ontvangt u nieuws over uw eigen wijk in uw mailbox.

Marte Buijsen

Marte Buijsen

Lideke Detmers

Lideke Detmers

Karin Padmos

Karin Padmos

Reidar Plokker (voorzitter)

Reidar Plokker

Job Rood

Job Rood

Annika Schippers

Annika Schippers

Ryan Vos

Ryan Vos

Bewonersinitiatieven

Als u een leuk idee voor de buurt heeft kunt u hiervoor subsidie aanvragen. Dat kan van alles zijn, zolang het gebied of de wijk er maar leuker, mooier of beter van wordt. Kijk voor meer informatie op Mijn.Rotterdam.nl of Opzoomermee.nl of neem contact op met uw wijknetwerker.

Informatie over de wijken

U kunt gebruik maken van onder andere deze voorzieningen:

  • Liskwartier: Huis van de Wijk, Willebrordusstraat 72-74 (SOL)
  • Blijdorp: Huiskamer Blijdorp, Statenweg 102-A (SOL)
  • Bergpolder: Buurtkamer Tijen, Abraham Kuyperlaan 38 (Wilskracht Werkt)

Vraagwijzer

Voor al uw vragen over het aanvragen van een uitkering, huursubsidie en voor hulp bij schulden, kunt u terecht bij de Vraagwijzer op het Eudokiaplein.

Wijkmanager

Peter Dekkers
06 - 121 617 63
pa.dekkers@rotterdam.nl

Wijknetwerker

Sam Bartijn
06 - 421 117 92
s.bartijn@rotterdam.nl

Hofbogenpark

Het dak van de Hofbogen is met een lengte van 1,9 kilometer het langste dak van Nederland. Het eerste deel is aangelegd als publiek park. Over een paar jaar geldt dit voor het gehele dak. Lees op deze webpagina meer over het Hofbogenpark.

Meer informatie

Wilt u iets melden of heeft u een vraag aan de gemeente? U kunt ons altijd bereiken:

U kunt de wijkraad bereiken via e-mail, telefoon 14 010 of per brief: Wijkraad Bergpolder-Blijdorp-Liskwartier, Postbus 70012, 3000 KP Rotterdam.