Locaties verkeersregelaars
Gepubliceerd op: 15-03-2017
Geprint op: 14-12-2018
https://www.rotterdam.nl/werken-leren/locaties-verkeersregelaars/
Spring naar het artikel

In samenwerking met de politie is een aantal (oefen) examenkruispunten geselecteerd. Opleidingsinstituten voor verkeersregelaars kunnen deze kruispunten gebruiken om met cursisten te oefenen en examens af te leggen.

Deze kruispunten zijn hiervoor in beperkte mate beschikbaar. Namelijk: maximaal 4 dagdelen per week, waarvan maximaal 2 dagdelen per week op hetzelfde kruispunt. Per dagdeel mogen er maximaal 2 kruispunten tegelijk worden gebruikt voor een cursus/examen.

Let op!

Vanwege de werkzaamheden aan de Maastunnel en de Coolsingel stelt de gemeente Rotterdam tot 1 september 2019 geen kruisingen beschikbaar als oefen- of examenlocatie. Onze excuses voor het ongemak.

Hoe vraagt u een oefen- of examenlocatie aan?

  1. Als opleidingsinstituut vult u online een aanvraagformulier in om te mogen oefenen of examineren. Doe uw aanvraag minimaal twee weken vooraf, zodat de gemeente tijd heeft om de aanvraag te verwerken en eventuele belanghebbenden te informeren. NB Bij examens moet namens de politie een gedelegeerde aanwezig zijn als examinator. U moet deze gedelegeerde zelf aanvragen via www.verkeersregelaarsexamen.nl.
  2. Na ontvangst van de aanvraag bekijkt de gemeente of er situaties zijn die het onwenselijk maken dat er op de aangevraagde dag wordt geoefend of geëxamineerd. Denk aan verkeerswerkzaamheden en -omleidingen, bouwplaatsen, evenementen en demonstraties.
  3. Cursussen en examens voor verkeersregelaars op onze kruisingen zijn vanaf  18 juni 2015 in beperktere mate toegestaan, namelijk maximaal 2 dagen per week en per dag op maximaal 1 van de geschikte kruisingen. De oefenlocaties vindt u hierboven.
  4. De gemeente houdt u op de hoogte over uw aanvraag. Bij toekenning van uw aanvraag krijgt u een bevestigingsmail met instructies voor de oefen-/examendag. Ook komt de aanvraag in de ‘verkeerskalender’ van de gemeente Rotterdam.