Ga naar de hoofdinhoud

Leestijd: 2 min

Mobility Challenge

Rotterdam groeit en wordt steeds drukker. Daarom moeten we slimmer omgaan met de ruimte die we hebben. En goed nadenken over hoe we ons door onze stad verplaatsen. Nu en in de toekomst. Bijvoorbeeld met deelauto’s, deelscooters, deel(bak)fietsen of het openbaar vervoer.

Want een eigen auto hebben is fijn en makkelijk. Maar in een stad die steeds drukker wordt, kunnen we de ruimte die een eigen auto inneemt beter gebruiken toch? 

Daarom starten we Mobility Challenges in Cool-Zuid en de Walravenbuurt. Bewoners die meedoen ervaren hoe het is om met deelvervoer en openbaar vervoer te reizen. Ook bewoners zonder auto kunnen meedoen. En de vrijgekomen parkeerplekken? Die veranderen we tijdelijk in iets anders. Bijvoorbeeld een tuintje of een bankje om gezellig met de buren bij te kletsen. De buurt kiest!

Accepteer de cookies om deze inhoud te kunnen zien

Wat is de Mobility Challenge?

De Mobility Challenge duurt in totaal 6 maanden. Maaru mag zelf kiezen of en hoelang u meedoet. Minimaal 1 maand en maximaal 6 maanden. Om te starten hebben we minimaal 20 bewoners met een auto nodig. En minimaal 30 bewoners zonder auto. 

De bewoners die meedoen met een auto, parkeren hun auto tijdelijk en gratis in 1 van de gemeentelijke parkeergarages. Deze auto’s staan dus niet meer op straat. En dat geeft ruimte voor iets anders. 

Samen met de buurt beslist u wat er gebeurt met die parkeerplaatsen die zijn vrijgekomen. Een bloementuin of een bankje om gezellig de buren te ontmoeten? Zo ziet u gelijk het voordeel als er minder parkeerplaatsen in de straat zijn. 

In de wijk komen zogeheten hubs (verzamelplekken) voor het deelvervoer. Zo maken we het ook makkelijk om deelvervoer te gebruiken. Doet u mee met een auto? Dan krijgt u €400 per maand voor het reizen met deel- of met het openbaar vervoer. Doet u mee zonder auto? Dan krijgt u 50% korting op vervoerbundels om te reizen met deel- of openbaar vervoer. 

Gaat u de uitdaging aan?

Aanmelden gaat makkelijk via onderstaand formulier. Uw gegevens gebruiken wij alleen voor de Mobility Challenge. We delen uw gegevens niet. 

Mobility Challenge in het Hoogkwartier

Dit is niet de eerste keer dat er een Mobility Challenge wordt georganiseerd in Rotterdam. In 2019 gingen 90 buurtbewoners van Hoogkwartier de uitdaging aan. Zij maakten 2 maanden lang gebruik van deelvervoer. 

Meer informatie

Heeft u vragen over de Mobility Challenge? Stuur dan een e-mail naar mc@rotterdam.nl. Link opent een externe pagina.