Rotterdam Topsport
Gepubliceerd op: 15-12-2016
Geprint op: 23-10-2020
https://www.rotterdam.nl/vrije-tijd/rotterdam-topsport/
Ga naar de hoofdinhoud

Wereldwijd is er een handvol steden waar sport simpelweg in het DNA zit. Rotterdam is er één van…

Een indrukwekkende lijst van internationaal aansprekende evenementen, zoals de start van de Tour de France, het WK Turnen, de ABN AMRO Marathon en de hippische sport van het CHIO Rotterdam. Ieder jaar presteert Rotterdam Topsport het weer om Rotterdam in de spotlights te zetten met een keur aan sportactiviteiten en -evenementen.

Profileren, promoten en verbeteren

Maar buiten het blikveld van media en publiek verricht Rotterdam Topsport veel werk dat minstens even belangrijk is. Achter de schermen werken ze hard om Rotterdam als topsportstad te profileren en daarnaast het Nederlandse topsportklimaat op lokaal en (inter)nationaal niveau te promoten en te verbeteren.

Sportstad van Nederland

Samen met het gemeentebestuur, afdeling Sport en Recreatie van gemeente Rotterdam en Rotterdam Sportsupport heeft Rotterdam Topsport sinds 2002 een voortrekkersrol om van Rotterdam dé Sportstad van Nederland te maken. Zo organiseerden ze samen al grote internationale evenementen en wisten ze EK’s en WK’s naar onze stad te halen.

Side events

Sportverenigingen krijgen een steeds betere ondersteuning en dat is ook terug te zien in de stijgende lijn van prestaties van topsportverenigingen. In de stad zelf stimuleren ze door ‘side events’ zowel in buurten (pleintjes) als op scholen de combinatie topsport-breedtesport. Hiermee proberen ze de Rotterdamse sportparticipatie te verhogen.

Sportnota

Nieuwe plannen voor accommodaties, vernieuwende concepten en creatieve oplossingen worden gevonden om de Rotterdamse sport te faciliteren. Deze ambities staan in de Sportnota 2017+, die uitstekend aansluit bij de Nederlandse en Rotterdamse olympische ambities in het kader van het Olympisch Plan 2028.

Meer informatie

Bezoek de website Rotterdam Topsport
Bezoekadres: Van Zandvlietplein 20 (4e verdieping), 3077 AA Rotterdam
Postadres: Postbus 9475, 3007 AL Rotterdam
Telefoon: 010 - 497 12 12