Ga naar de hoofdinhoud

Leestijd: 2 min

Rotterdam rent

Vier routes in de binnenstad gaan langs de Maas en zijn met bewegwijzering op de stoep aangegeven. Het gaat om de afstanden 3,5 km, 5 km, 10 km en 21 km. Van elke route is een plattegrondje.

Zo krijgt u een goed beeld waar de routes lopen en wat u onderweg tegenkomt. Bekijk de routes op onderstaande kaart:

Accepteer de cookies om deze inhoud te kunnen zien

Prachtige routes

Natuurlijk kan elke route naar eigen voorkeur in willekeurige volgorde en vanaf iedere gewenste plek gelopen worden. De route is geen formele sportvoorziening, maar meer gericht op het aanbieden van verschillende afstanden om te bewegen.

Het mooie aan de routes is dat je grote delen langs de rivier loopt. Je komt langs industrieel erfgoed op Zuid. Over prachtige oude dijkjes waarvan je misschien niet weet dat dit ook Rotterdam is.

De routes zijn niet alleen voor hardlopers: u kunt de routes bijvoorbeeld ook wandelen, fietsen en skaten.
gemeente Rotterdam

Lopen over de Brienenoord met een prachtig uitzicht op de skyline van Rotterdam. De routes zijn trouwens niet alleen voor hardlopers. Je kunt de routes bijvoorbeeld ook wandelen, fietsen en skaten.

De bewegwijzering die is aangebracht  op de trottoirs leidt de sporter voor een groot deel langs de Maas. Verder is de route zoveel mogelijk ononderbroken, dat is voor sporters het prettigst.

Watertaps langs de 21 km route

Aan voldoende 'vocht' is gedacht: waterbedrijf Evides legde gratis watertappunten aan langs de route.

De Groene Marathon

De Groene Marathon van Rotterdam is een ruim 42 kilometer lange tocht door het stadsgebied van Rotterdam. Langs en door parken, singels, tuinen, dijkpaden, landweggetjes en zelfs bossen en akkers. Naast een aantal bekende groene locaties in de stad worden ook redelijk onbekende plekken aangedaan. Loop de Groene marathon en ervaar hoe groen Rotterdam is.