Ga naar de hoofdinhoud

Leestijd: 2 min

Watertappunten

Een flinke wandeling maken of een rondje hardlopen in Rotterdam? Daar krijg je dorst van! Om water te drinken tijdens een buitenactiviteit zijn er, verspreid door Rotterdam, verschillende openbare watertappunten te vinden.

Bekijk alle watertappunten van de gemeente Rotterdam op de kaart:

Accepteer de cookies om deze inhoud te kunnen zien

Meer dan 80 watertappunten

Rotterdam telt 80 watertappunten, verspreid over de verschillende wijken. Ze staan op drukke pleinen en langs hardlooproutes. Zo is er altijd een plek in de buurt om even uit te rusten, een slokje fris drinkwater te nemen of een flesje bij te vullen. Iedere voorbijganger kan de watertappunten gratis gebruiken.

Naast gemeentelijke watertappunten. Link opent een externe pagina zijn er ook watertappunten van derden zoals bijvoorbeeld de NS. Bekijk het Overzicht openbare drinkwatertappunten | Evides Drinkwater. Link opent een externe pagina.

Goed voor het milieu

Door een flesje bij te vullen bij een watertappunt, voorkomt u veel zwerfafval. U kunt rechtstreeks uit het fonteintje drinken of uw meegebrachte flesje bijvullen in plaats van weggooien. Dat is niet alleen goed voor uw portemonnee, maar ook voor het milieu.

Aanvragen watertappunt

Wilt u een watertappunt bij u in de buurt? Dan kunt u dat via een bewonersinitiatief aanvragen. Link opent een externe pagina. Neem daarvoor contact op met een Wijknetwerker. De Wijknetwerker van de gemeente staat voor u klaar om u te helpen. Bel: 14 010. Of loop binnen bij het Huis van de Wijk of de Wijkhub.

Wanneer u een aanvraag heeft ingediend, controleren we of de gewenste locatie technisch mogelijk is. Zo moet er bijvoorbeeld op korte afstand een waterleiding liggen, waaraan we het watertappunt kunnen aansluiten. Ook doen we een functionele toets: we onderzoeken hoeveel mensen er waarschijnlijk gebruik gaan maken van dit watertappunt en of er niet dicht in de buurt al andere watertappunten staan.