Evenementenvergunning
Gepubliceerd op: 15-12-2016
Geprint op: 23-10-2020
https://www.rotterdam.nl/vrije-tijd/evenementenvergunning/
Ga naar de hoofdinhoud

Rotterdam is een echte evenementenstad. Vaak is voor een evenement een vergunning nodig. Evenementen zijn activiteiten waar publiek naar toe kan komen. Ze zijn er in vele soorten en maten.

Op deze pagina vindt u alles over vergunningen voor evenementen.

Maatregelen corona

Alle evenementen in Nederland zijn vanaf 14 oktober 22.00 uur voor vier weken verboden. Na twee weken beoordeelt het Kabinet wat er voor de periode daarna nodig is. Uitgezonderd hiervan:

  • markten voor levensmiddelen en evenementenmarkten
  • beurzen en congressen
  • betogingen, samenkomsten en vergaderingen als bedoeld in de wet openbare manifestaties.

De huidige maatregelen gelden in ieder geval tot en met 11 november 2020. In de weken tot 27 oktober beoordeelt het kabinet wat er voor de periode daarna nodig is. Na 27 oktober verwachten wij meer duidelijk te kunnen geven over evenementen na 11 november.

U kunt uw aanvraag voor een evenement doen via mijn loket. De behandeling van de aanvraag is opgeschort totdat er na 27 oktober meer duidelijkheid komt.

De behandeling van de aanvraag is opgeschort totdat er na 27 oktober meer duidelijkheid komt.

Trouwstoeten vallen onder evenementen. De huidige maatregelen gelden in ieder geval tot en met 11 november 2020. In de weken tot 27 oktober beoordeelt het kabinet wat er voor de periode daarna nodig is. Na 27 oktober verwachten wij meer duidelijk te kunnen geven over trouwstoeten na 11 november.

Vraagboom evenementenvergunning

Weten welke vergunning u moet aanvragen voor het organiseren van een evenement? De vraagboom hieronder helpt u om te bepalen of uw evenement een 0-evenement of een A-evenement is.

Voor het organiseren van grootschalige of risicovolle evenementen is altijd een B- of C-evenementenvergunning nodig.

Overige vergunningen en meldingen

Evenementennota’s

Het evenementenbeleid van Rotterdam Festivals en de nota evenementenvergunningen van de gemeente geven de kaders voor evenementen in Rotterdam. De balans tussen levendigheid en een aantrekkelijk woon- en leefklimaat staat hierbij centraal.

Locatieprofielen

Voor de zeven drukste evenementenlocaties zijn locatieprofielen (pdf) ontwikkeld. Hierin is het aantal evenementen en bezoekers, de maximale geluidsbelasting en rust- en hersteltijden vastgelegd.

Gebruiks- en omgevingsvergunning

Voor sommige evenementen moet u, naast een evenementenvergunning, ook een Gebruiks- en omgevingsvergunning aanvragen bij de brandweer of het Omgevingsloket.

Bezwaar

Bent u het niet eens met een verleende evenementenvergunning? Dan kunt u bezwaar maken of een klacht indienen.