Evenementenvergunning
Gepubliceerd op: 15-12-2016
Geprint op: 02-12-2022
https://www.rotterdam.nl/vrije-tijd/evenementenvergunning/
Ga naar de hoofdinhoud

Rotterdam is een echte evenementenstad. Vaak is voor een evenement een vergunning nodig. Evenementen zijn activiteiten waar publiek naar toe kan komen. Ze zijn er in vele soorten en maten.

Op deze pagina vindt u alles over vergunningen voor evenementen.

Datalek

Er is een datalek geconstateerd op de publicatiepagina van A-evenementen en kennisgevingen. De persoonsgegevens van ongeveer 30 aanvragers zijn in de periode mei tot half september 2022 op een verkeerde wijze geanonimiseerd. Door een bepaalde bewerking konden de persoonsgegevens zichtbaar worden gemaakt.

De gemeente heeft het datalek zelf ontdekt en heeft direct alle kennisgevingen van de website gehaald. Inmiddels zijn ze op de juiste manier, anoniem, weer op de website geplaatst. Tot op heden is gebleken dat externen de gegevens niet hebben ingezien.

Onze excuses hiervoor. Heeft u vragen dan kunt u contact opnemen via evenementenvergunningen@rotterdam.nl.

Vraagboom evenementenvergunning

Weten welke vergunning u moet aanvragen voor het organiseren van een evenement? De vraagboom hieronder helpt u om te bepalen of uw evenement een 0-evenement of een A-evenement is.

Voor het organiseren van grootschalige of risicovolle evenementen is altijd een B- of C-evenementenvergunning nodig.

Komen er meer dan 250 bezoekers?

Komen er meer dan 250 bezoekers?

Evenementenkraskaart

Een evenementenkraskaart voor de horeca biedt de mogelijkheid om maximaal 5 keer in 2022, gedurende één dag hetzelfde kleinschalige evenement (met versterkte muziek) te organiseren op het vergunde terras.

De ondernemer vraagt hiervoor eenmalig een A-evenementenvergunning aan en betaalt eenmalig leges voor de aanvraag. In de afgegeven vergunning staat aangegeven onder welke voorschriften de evenementen mogen plaatsvinden.

Hierbij kunt u onder andere denken aan:

  • geluidsvolume
  • het maximale aantal bezoekers
  • afhankelijkheid van andere evenementen in de omgeving
  • informeren van de nabije omgeving.

Minimaal 5 werkdagen voordat het evenement plaatsvindt, moet de horecaondernemer het evenement melden bij de gemeente, via een 0-melding.

Overige vergunningen en meldingen

Evenementennota’s

In het evenementenbeleid van Rotterdam Festivals en de nota evenementenvergunningen van de gemeente staan de voorwaarden voor evenementen in Rotterdam. De balans tussen levendigheid en een aantrekkelijk woon- en leefklimaat staat hierbij centraal.

Locatieprofielen

Voor de drukste evenementenlocaties zijn locatieprofielen ontwikkeld. Hierin is het aantal evenementen en bezoekers, de maximale geluidsbelasting en rust- en hersteltijden vastgelegd.

Bekijk de locatieprofielen van de evenementenlocaties op Ruimtelijkeplannen.nl.

Gebruiks- en omgevingsvergunning

Voor sommige evenementen moet u, naast een evenementenvergunning, ook een Gebruiks- en omgevingsvergunning aanvragen bij de brandweer of het Omgevingsloket.

Bezwaar

Bent u het niet eens met een verleende evenementenvergunning?
Dan kunt u bezwaar maken of een klacht indienen.