Evenementenvergunning
Gepubliceerd op: 15-12-2016
Geprint op: 18-01-2022
https://www.rotterdam.nl/vrije-tijd/evenementenvergunning/
Ga naar de hoofdinhoud

Rotterdam is een echte evenementenstad. Vaak is voor een evenement een vergunning nodig. Evenementen zijn activiteiten waar publiek naar toe kan komen. Ze zijn er in vele soorten en maten.

Op deze pagina vindt u alles over vergunningen voor evenementen.

Coronaregels voor evenementen

Er geldt een evenementenverbod. Dit houdt in dat er geen evenementen kunnen plaatsvinden. Kijk voor meer informatie op de webpagina over evenementen op Rijksoverheid.nl.

Als gevolg van het landelijk verbod van 18 december 2021 op evenementen is de inhoudelijke behandeling van A-evenementen opgeschort tot half januari 2022.

Het loket om aanvragen in te dienen blijft wel open zodat vergunningsaanvragen op volgorde van binnenkomst aanspraak kunnen maken op de aangevraagde locatie en datum.

Wanneer bij ontvangst van de aanvraag blijkt dat de datum en/of locatie niet beschikbaar is wordt contact met de indieners opgenomen. Zij worden dan verzocht een andere datum en/of locatie te zoeken.

Voor evenementen zonder vaste zitplaats (met een capaciteitsbeperking) komen steunmaatregelen. Houd hiervoor de website van de Rijksoverheid in de gaten.

Evenementen 2022

  • Evenementenmarkten tussen 1 januari 2022 en 30 juni 2022 kunnen vanaf 1 december 2021 worden aangevraagd.
  • Evenementen voor 1 april 2022 kunnen nu ingediend worden.
  • Evenementen na 1 april 2022 en voor 30 september 2022 pas kunnen ingediend worden vanaf 1 januari 2022. Een indiening voor 1 januari 2022 wordt buitenbehandeling gesteld.

Vraagboom evenementenvergunning

Weten welke vergunning u moet aanvragen voor het organiseren van een evenement? De vraagboom hieronder helpt u om te bepalen of uw evenement een 0-evenement of een A-evenement is.

Voor het organiseren van grootschalige of risicovolle evenementen is altijd een B- of C-evenementenvergunning nodig.

Overige vergunningen en meldingen

Evenementennota’s

Het evenementenbeleid van Rotterdam Festivals en de nota evenementenvergunningen van de gemeente geven de kaders voor evenementen in Rotterdam. De balans tussen levendigheid en een aantrekkelijk woon- en leefklimaat staat hierbij centraal.

Locatieprofielen

Voor de drukste evenementenlocaties zijn locatieprofielen ontwikkeld. Hierin is het aantal evenementen en bezoekers, de maximale geluidsbelasting en rust- en hersteltijden vastgelegd.

Gebruiks- en omgevingsvergunning

Voor sommige evenementen moet u, naast een evenementenvergunning, ook een Gebruiks- en omgevingsvergunning aanvragen bij de brandweer of het Omgevingsloket.

Bezwaar

Bent u het niet eens met een verleende evenementenvergunning? Dan kunt u bezwaar maken of een klacht indienen.