Ga naar de hoofdinhoud

Leestijd: 2 min

Evenemententarief

Tijdens de grootste evenementen van Ahoy geldt een 'evenementenparkeertarief' voor de openbare parkeerplaatsen in het Zuidpleingebied.

Het evenementenparkeertarief gaat in tijdens de grootste evenementen van Ahoy. De verwachting is dat dit tarief op ongeveer 30 dagen per jaar geldt. Met deze regeling wil gemeente Rotterdam dat de bewoners die hier wonen minder parkeeroverlast hebben tijdens grote evenementen.

Tarieven

  • Het evenementenparkeertarief geldt voor de parkeerzones 201 en 203 op de parkeerplattegrond. Link opent een externe pagina. Dat is het gebied omsloten door de Van Swietenlaan, het Zuidplein, de Pleinweg, de Strevelsweg en de Zuiderparkweg.
  • Het normale parkeertarief op straat is in de parkeerzones 201 en 203 € 1,80 per uur (prijspeil 2022). Deze zones liggen in parkeersector 20.
  • Het evenementenparkeertarief is € 4,26 per uur. Als het evenemententarief geldt, dan gaat het 3 uur voor het begin van het evenement in. Het evenemententarief wordt tot 2 uur na het einde van het evenement gerekend. Het tarief geldt tot uiterlijk 23.00 uur. Het tarief gaat op zondag niet eerder dan 12.00 uur in.

Waar kunnen bezoekers van Ahoy parkeren?

  1. Parkeerterreinen Ahoy
  2. Parkeergarage Slinge (P&R). Link opent een externe pagina
  3. Parkeergarage Zuidplein
  4. Parkeergarage Hart van Zuid
  5. Parkeergarage Ikazia.

Uw bezoek

Maakt u voor uw bezoek gebruik van de bezoekersparkeervergunning? Dan geldt ook tijdens de grootste evenementen het normale tarief van € 0,11 per 10 minuten.