Ga naar de hoofdinhoud

Leestijd: 2 min

Tiny houses

In Keyenburg in Zuidwijk loopt sinds 2021 een project om tiny houses te plaatsen. Verschillende groepen schreven zich in om er te gaan wonen. De Kleine Burg heeft de selectie gewonnen en mag er nu maximaal 10 jaar wonen. Zij mogen maximaal 15 tiny houses plaatsen.

In 2050 wil Rotterdam klimaatneutraal zijn. We experimenteren nu met tiny houses en de duurzame levensstijl die erbij hoort. In de toekomst kunnen tiny houses misschien worden gebouwd in de gewone woningbouw. 

Wat is een tiny house?

Voor de locatie Keyenburg gebruikt de gemeente deze definitie. Een tiny house:

  • is een kleine woning met een gebruiksoppervlakte van maximaal 50 vierkante meter
  •  heeft een maximale grondoppervlakte van 35 vierkante meter
  • is verplaatsbaar/verrijdbaar, heeft in elk geval geen vaste fundering
  • is vrijstaand in een gedeelde buitenruimte
  • heeft een minimale ecologische footprint
  • is maximaal zelfvoorzienend

Eigenaren kiezen voor een financieel vrij leven, een minimalistische vorm van leven en/of wonen op bijzondere plekken. Ze worden uitgedaagd om zelf een woning te ontwerpen die maximaal gebruik maakt van vloeroppervlak en voorzieningen op een duurzame manier. 

Meer informatie

Wilt u dit project volgen? Kijk dan op de website van tiny house community De Kleine Burg. Link opent een externe pagina. Zij organiseren vaak open dagen.
Op dit moment zijn er geen andere tiny house-locaties op gemeentegrond in Rotterdam. Als er nieuwe informatie is, dan wordt die op deze pagina geplaatst.
Wilt u woning plaatsen op eigen grond? Kijk dan voor meer informatie op de website Bouwenaanrotterdam. Link opent een externe pagina.