Ga naar de hoofdinhoud

Leestijd: 3 min

Stadskrant

De Stadskrant is een uitgave van de gemeente Rotterdam. Deze krant verschijnt tweewekelijks als bijlage in de gratis huis-aan-huiskranten De Havenloods, de Rozenburgse Courant en De Hoekse Krant.

In deze krant: 8 handige tips om energie (en dus geld) te besparen. Dat de thermostaat een graadje kan en we korter moeten douchen, weten we nu wel. Maar hoeveel bespaart u daar eigenlijk mee? U leest het, plus nog 8 supermakkelijke tips waar u écht wat aan heeft, in de eerste Stadskrant van 2023. Met verder onder meer:

  • De allereerste foto’s van Rotterdam zijn vanaf nu online te bewonderen.
  • We zien steeds vaker elektrische steps. Maar zijn ze nou toegestaan of niet?
  • Ombudsvrouw Marianne van den Anker schreef weer een column.
  • ‘Bleekneusjes’ worden permanent herdacht met een gedenkteken in het centrum.

Klik hieronder op de link om de pdf te downloaden.

Themapagina in de Stadskrant

Achter in de Stadskrant zit geregeld een themapagina. Vorige keer ging het over de enorme aanpak van de Roseknoop op Zuid. Deze keer gaat hij over de Gemeentelijke Belastingen. Wat verandert er in 2023? Sommige regels zijn versoepeld, bijvoorbeeld wat betreft kwijtschelding afvalstoffenheffing. Ook kunnen Rotterdammers nu verspreid over 12 maanden betalen in plaats van 10. Klik hieronder om de themapagina te downloaden.

Wijknieuws

Ook zijn er weer twee wijkenpagina’s met nieuws en verhalen uit de Rotterdamse wijken. Met daarin: 

  • House of Hope voor hulp en gezelligheid in Rotterdam-Zuid.
  • Uitblinkers in het zonnetje in het Prinsenpark.
  • Diaconie Pernis: ‘Bij ons gaat het om de mens’
  • In Crooswijk vullen ‘Boterhamsters’ vele broodtrommels
  • Waardevolle schapenwol in tentoonstelling ‘De Zachte Stad’ (Oude Westen)  

Aanmelden nieuwsbrief Rotterdam Wijknieuws

Onze digitale nieuwsbrief met nieuws over de 39 verschillende wijken zit donderdag 3 november weer in de mailboxen. Wilt u deze ook ontvangen? Meld u dan aan voor Rotterdam Wijknieuws!

Stadskrant niet ontvangen?

De Stadskrant verschijnt eenmaal in de twee weken als bijlage in de Rotterdamse huis-aan-huiskranten De Havenloods, de Rozenburgse Courant en De Hoekse Krant.

Meer informatie

De Stadskrant is een uitgave van de gemeente Rotterdam. Deze krant verschijnt tweewekelijks als bijlage in de gratis huis-aan-huiskranten De Havenloods, de Rozenburgse Courant en De Hoekse Krant met een oplage van ruim 300.000. De Stadskrant is ook online te lezen via Rotterdam.nl/stadskrant.

De redactie van de Stadskrant is bereikbaar per e-mail stadskrant@rotterdam.nl of telefoon 14 010. Postadres: Stadskrant, Postbus 1130, 3000 BC Rotterdam