Ga naar de hoofdinhoud

Leestijd: 4 min

Rondkomen werk

Werkt u maar houdt u aan het einde van de maand te weinig geld over? Of heeft u geldzorgen? Er zijn verschillende regelingen waar u misschien recht op heeft.

Heeft u vragen of problemen en komt u er zelf niet uit? Bijvoorbeeld met ingewikkelde brieven, juridische kwesties, vragen over uw werk of over geld. Dan kunt u terecht bij de Vraagwijzer of het Jongerenloket. Dit zijn gratis loketten van de gemeente Rotterdam. Het Jongerenloket is voor Rotterdammers van 18 tot en met 26 jaar. Of bel met de gemeente Rotterdam via 14 010.

Individuele inkomenstoeslag

Heeft u langer dan twaalf maanden een laag inkomen en kunt u uw inkomen niet verhogen? Dan komt u misschien in aanmerking voor de individuele inkomenstoeslag. U kunt de individuele inkomenstoeslag eens per twaalf maanden aanvragen. Het bedrag wordt rechtstreeks aan u overgemaakt. Voor de individuele inkomenstoeslag gelden een aantal voorwaarden.

Meer informatie, de voorwaarden en het aanvraagformulier vindt u op de pagina Individuele inkomenstoeslag.

Geldzorgen

Heeft u een laag inkomen en maakt u zich zorgen over geld? Heeft u extra uitgaven voor uzelf of uw gezin? De gemeente kan u helpen. Een overzicht van de regelingen vindt u op de pagina Rotterdam.nl/geldzorgen.

Handige tips via het Geldplan 'Beter rondkomen'

Wilt u maandelijks beter rondkomen met het geld dat u heeft? Wilt u graag besparen maar weet u niet hoe? Als u het geldplan Beter rondkomen. Link opent een externe pagina invult, dan krijgt u een beter beeld van uw financiële situatie en de mogelijkheden om deze te verbeteren.

Meer informatie

Komt u er niet uit? Of heeft u andere vragen? Neem dan contact op met een Vraagwijzer bij u in de buurt of met de gemeente Rotterdam via het nummer 14 010. Ben je jonger dan 27 jaar? Neem dan contact op met het Jongerenloket.